«Μπάχαλο» με την αποκρατικοποίηση της ΑΗΚ – Στα χέρια του Υπουργείου Ενέργειας η απάντηση της Τρόικας

«Μπάχαλο» με την αποκρατικοποίηση της ΑΗΚ – Στα χέρια του Υπουργείου Ενέργειας η απάντηση της Τρόικας

Την Παρασκευή (01/01/2016) αναμένονται συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους για ενημέρωση.

Στα χέρια τεχνοκρατών του Υπουργείου Ενέργειας βρίσκεται η απάντηση της Τρόικας για την αποκρατικοποίηση της Αρχής Ηλεκτρισμού και πιο συγκεκριμένα η κατ' αρχήν συμφωνία του Υπουργείου με τη διεύθυνση της ΑΗΚ για ιδιοκτησιακό διαχωρισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση της Τρόικας δεν έχει σαφή κατεύθυνση και για το λόγο αυτό τυγχάνει ενδελεχούς μελέτης από τους τεχνοκράτες του αρμόδιου Υπουργείου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Τρόικα στην απάντησή της συμπεριλαμβάνει ολα τα ενδεχομένα, ανάμεσά τους και εκείνο της αποκρατικοποίησης.
Η μελέτη της απάντησης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός της ημέρας και απόψε αναμένεται να ενημερωθεί για το θέμα και ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Την Παρασκευή (01/01) αναμένονται συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους για ενημέρωση.

Τι λέει το Δημοσιονομικό Συμβούλιο
Όλα εξαρτώνται από τις συνθήκες ιδιωτικοποίησης των οργανισμών, δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου Δημήτρης Γεωργιάδης, αναφερόμενος στη CYTA και την ΑΗΚ, τονίζοντας ότι η διευθέτηση θα πρέπει να συμφέρει το κράτος.
Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα Σε Μέρα", ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει τι αξία έχουν οι οργανισμοί αυτοί και ποιο το δημόσιο όφελος. "Η διαδικασία αποκρατικοποίησης", ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, "πρέπει να γίνει διάφανα, ανοικτά και χωρίς εμπόδια".

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ βομβάρδισε εγκαταστάσεις πετρελαίου στο Ιράν - «Η Τεχεράνη δεν είναι ακόμα έτοιμη να τερματίσει τον πόλεμο»

LIVE: Το Ισραήλ βομβάρδισε εγκαταστάσεις πετρελαίου στο Ιράν - «Η Τεχεράνη δεν είναι ακόμα έτοιμη να τερματίσει τον πόλεμο»

Σε πολεμικό κλοιό βρίσκεται η Μέση Ανατολή για ακόμη μία μέρα, με τον ισραηλινό στρατό να δηλώνει ότι σχεδιάζει να συνεχίσει την επιχείρηση του στο Ιράν για τουλάχιστον  τρεις ακόμη εβδομάδες. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline

BEST OF TOTHEMAONLINE