ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπράβο τους! Το άλλο πρόσωπο της Αστυνομίας Κύπρου…σφύζει από ανθρωπιά (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Μπράβο τους! Το άλλο πρόσωπο της Αστυνομίας Κύπρου…σφύζει από ανθρωπιά (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

48 άπορες οικογένειες της Κύπρου θα κάνουν φέτος Πρωτοχρονιά χάρη στην οικονομική βοήθεια που πρόσφεραν τα μέλη της Αστυνομίας.

Η Αστυνομία, πιστή στη δέσμευσή της για στήριξη δυσπραγούντων συνανθρώπων μας, προέβη για πολλοστή φορά, επ’ ευκαιρία των φετινών εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σε μία σειρά από ανθρωπιστικές δράσεις στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς.      

Οικονομική βοήθεια παρασχέθηκε σε 48 συνολικά άπορες οικογένειες παγκυπρίως, οι οποίες έλαβαν κουπόνια συνολικής αξίας €6,640, για εξαργύρωσή τους σε τρόφιμα από υπεραγορές του νησιού, κατόπιν διεξαγωγής εράνου μεταξύ των μελών του Σώματος.  Η επιλογή των οικογενειών έγινε σε συνεργασία με το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού.

Επιπλέον, με πρωτοβουλία Αστυνομικών Διευθύνσεων των επαρχιών, ως επίσης διαφόρων Τμημάτων και Υπηρεσιών και σε συνεργασία με διάφορους κοινωνικούς φορείς, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία παραδόθηκαν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, σε κοινωνικά παντοπωλεία, στην Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων, καθώς και σε άλλες οργανώσεις. 

Αρκετές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις κοινωνικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα διοργανώθηκαν εξάλλου από την Αστυνομία ή και συνδιοργανώθηκαν σε συνεργασία με τοπικούς, εκκλησιαστικούς και άλλους φορείς.    

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ο στόχος ήταν για άλλη μια φορά, η στήριξη να μην είναι μόνο υλική, αλλά και ηθική.  Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αρχηγός  του Σώματος, κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ως επίσης Υπεύθυνοι  και μέλη αρκετών Υπηρεσιών και Τμημάτων της Αστυνομίας επισκέφτηκαν  ευαγή ιδρύματα,  το Παιδογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου, το Ορθοπεδικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ως επίσης  οικογένειες που αντιμετωπίζουν  σοβαρά προβλήματα και δυσκολίες.  

Σε σχετική εγκύκλιο του προς τα μέλη της Αστυνομίας, ο κ. Χρυσοστόμου εξέφρασε τις θερμές και ολόψυχες ευχαριστίες για την ιδιαίτερα θερμή και άμεση ανταπόκριση των μελών του Σώματος στην προσπάθεια για στήριξη και ανακούφιση ανθρώπων που υποφέρουν και δυστυχούν.  Τόνισε δε ότι τέτοιες ενέργειες αποδεικνύουν την ανθρωπιά και τα αισθήματα αλληλεγγύης που  διακρίνουν τα μέλη της Αστυνομίας και μετουσιώνουν σε πράξη τα βαθύτερα και ουσιαστικά μηνύματα της Γέννησης του Θεανθρώπου.   

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο φερόμενος δράστης - Λεπτομέρειες

Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο φερόμενος δράστης - Λεπτομέρειες

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Αστυνομία των Β.Βάσεων συνέλαβε τον ύποπτο για τη δολοφονία του Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη στην Ορμήδεια, το βράδυ της Τρίτης (25/6).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top