Λετυμπιώτης: «Πράξη θεσμικής ευαισθησίας και απολύτως σεβαστή η παραίτηση Μυλωνόπουλου»

Λετυμπιώτης: «Πράξη θεσμικής ευαισθησίας και απολύτως σεβαστή η παραίτηση Μυλωνόπουλου»

Απόλυτα σεβαστή χαρακτήρισε την απόφαση παραίτησης του Χρήστου Μυλωνόπουλου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια πράξη θεσμικής ευαισθησίας για την προστασία της διαδικασίας ως προς την δημόσια εικόνα.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο ο κύριος Λετυμπιώτης επεσήμανε πως η απόφαση παραίτησης του Χρήστου Μυλωνόπουλου συνδέεται κυρίως με την ανάγκη του ιδίου ώστε να προστατευθεί η διαδικασία από κάθε άδικη εντύπωση η οποία επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί.

Σημείωσε πως το ζητούμενο είναι να υπάρξει πλήρης θεσμική θωράκιση χωρίς υπόνοιες ή οι άδικες εντυπώσεις που να επισκιάζουν την ουσία της διερεύνησης.

Επανέλαβε δε ότι το μήνυμα παραμένει σαφές, πως η διερεύνηση θα προχωρήσει με αντικειμενικότητα και με απόλυτο σεβασμό στην απαίτηση της κοινωνίας ώστε να διερευνηθούν όλα με τρόπο αδιάβλητο.

Αναφερόμενος στον αντικαταστάτη του Χρήστου Μυλωνόπουλου, ο κύριος Λετυμπιώτης πρόσθεσε πως την επόμενη Τετάρτη στο Υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να τεθεί επίσημα η εισήγηση συμμετοχής του ποινικολόγου Ηλία Αναγνωστόπουλου, στην ομάδα των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, με σκοπό να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι έρευνες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE