«Είσαι οι επιλογές σου!» - Το βίντεο που θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεσαι

«Είσαι οι επιλογές σου!» - Το βίντεο που θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεσαι

Είμαι οι επιλογές που κάνω. Με αυτό το μήνυμα καταλήγει ένα συγκλονιστικό βίντεο που δημιούργησε η περιβαλλοντολογική οργάνωση WWF στο πλαίσιο της καμπάνιας «I am nature» (είμαι η φύση).

Μέσα σε 01:20' η WWF καταφέρνει να προβληματίσει όποιον δει το βίντεο. Δείχνει τη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου... ανάποδα, από τη στιγμή που εγκαταλείπει τη φύση και όσα τον συνδέουν με εκείνη για να «χαθεί» στο υλιστικό κόσμο, στις βιομηχανικές κοινωνίες, προσπαθώντας να ορίσει τον εαυτό του μέσα από τα υλικά αγαθά. Ξεχνώντας από πού προέρχεται και σε ποιο περιβάλλον γαληνεύει. Ξεχνώντας τον φυσικό του προορισμό, τη φύση. 

Δεν είμαι τα δεκάδες αδιάβαστα e-mailς που με περιμένουν, δεν είμαι η λίστα με όλα εκείνα που πρέπει να κάνω, δεν είμαι τα likes στο facebooks, δεν είμαι το γρήγορο και αγχωτικό διάλειμμα που κάνω το μεσημέρι στη δουλειά για να φάω. Είμαι το χορτάρι κάτω από τις πατούσες μου, ο αέρας που διαπερνά τα φύλλα των δέντρων, το νερό που τρέχει στο βουνό. Είμαι οι επιλογές που κάνω. 

Αυτή η περιγραφή σε συνδυασμό με το πώς μοιάζει ο άνθρωπος όταν βρίσκεται στη φύση και όταν «παλεύει» στους έντονους και βάρβαρους ρυθμούς της καθημερινότητας στα σύγχρονα αστικά κέντρα, αποτελεί ένα δυνατό έναυσμα για όλους όσοι εναντιώθηκαν στην ανθρώπινη φύση καταπνίγοντας τις ανάγκες της ψυχής και του μυαλού τους για να «ευτυχήσουν» σε συγκεκριμένες «φόρμες» και «σχήματα» που επιβάλλει η κοινωνία.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Σημαντική για επανέναρξη διαπραγματεύσεων η αλληλεγγύη εταίρων

ΠτΔ: Σημαντική για επανέναρξη διαπραγματεύσεων η αλληλεγγύη εταίρων

Στην προσπάθεια για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με στόχο μια διαρκή και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, με βάση μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται από το πλαίσιο του ΟΗΕ και τις αξίες και αρχές της ΕΕ, η αλληλεγγύη εταίρων όπως η Ισπανία είναι πολύ σημαντική, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την παρουσίαση των διαπιστευτηρίων της νέας Πρέσβειρας του Βασιλείου της Ισπανίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, Mercedes Alonso Frayle.

BEST OF TOTHEMAONLINE