Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Κρίσιμος μήνας ο Ιανουάριος για Κυπριακό - Ενεργειακά

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Κρίσιμος μήνας ο Ιανουάριος για Κυπριακό - Ενεργειακά

Ο Ιανουάριος του 2016 χαρακτηρίζεται μήνας κρίσιμων επαφών για τα ενεργειακά και το Κυπριακό.

Αρχές του μήνα, ενεργοποιείται, η τριμερής συμφωνία Κύπρου - Αιγύπτου - Ελλάδας στον ενεργειακό τομέα.Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στο κρατικό κανάλι είπε ότι ότι ότι έχει προγραμματιστεί συνάντηση τεχνοκρατών των τριών χωρών, ώστε όλα όσα αποφασίστηκαν σε επίπεδο ηγετών, να εφαρμοστούν στο επόμενο εξάμηνο.

Στις 28 Ιανουαρίου, έχει προγραμματιστεί συνάντηση στη Λευκωσία των ηγετών Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ με φόντο συμφωνίες στα ενεργειακά.

Στο Κυπριακό, ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακκιντζί θα έχουν τον Ιανουάριο τρεις συναντήσεις, με επίκεντρο το περιουσιακό.

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα μεταβεί στο Νταβός όπου θα έχει σειρά επαφών μεταξύ των οποίων και καθορισμένη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος, προ της μετάβασης του στο Νταβός, θα επισκεφθεί την Άγκυρα και θα έχει συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν.

riknews

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι ισορροπίες, τα μηνύματα Χριστοδουλίδη, οι «καθαρές θέσεις» και το παρασκήνιο που ήδη γράφει το 2028

Οι ισορροπίες, τα μηνύματα Χριστοδουλίδη, οι «καθαρές θέσεις» και το παρασκήνιο που ήδη γράφει το 2028

Η παρέμβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη-δύο μόλις εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου- για την ανάγκη ξεκάθαρων ιδεολογικοπολιτικών θέσεων, δεν πέρασε απαρατήρητη στα πολιτικά επιτελεία.

BEST OF TOTHEMAONLINE