Πρωτοσέλιδα: Τι γράφουν οι εφημερίδες σήμερα 22 Ιουλίου

Πρωτοσέλιδα: Τι γράφουν οι εφημερίδες σήμερα 22 Ιουλίου

Ο απόηχος του πορίσματος του ποινικού ανακριτή για το λεγόμενο videogate και οι ισχυρισμοί της εταιρείας που επιμένει σε υπόθεση διαφθοράς προβάλλονται και σήμερα στα πρωτοσέλιδα. Αναφορά γίνεται επίσης σε στοιχεία για οφειλές ποδοσφαιρικών σωματείων στις κοινωνικές ασφαλίσεις, στην απόφαση του δικαστηρίου για τον πατέρα του οποίου ο τρίχρονος γιος σκοτώθηκε από πτώση από μπαλκόνι και το κόστος για το ηλεκτρικό ρεύμα για τα κυπριακά νοικοκυριά.

Η "Αλήθεια" στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο "Πόρισμα σε ρήξη με την κοινή λογική" και γράφει ότι το πόρισμα για το videogate περιέχει "ατεκμηρίωτα συμπεράσματα" και ότι το σκεπτικό του Πασχαλίδη προκάλεσε περισσότερα ερωτήματα. Αλλού αναφέρει ότι η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ μεταβαίνει στην Άγκυρα πριν την κάθοδο του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο. Η "Α" σε άλλο της ρεπορτάζ γράφει ότι λόγω του συστήματος εισαγωγών προκαλείται χάος στο λιμάνι Λεμεσού με τις εκτελωνίσεις. 

"Η Black Cube επιμένει στη διαφθορά" είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας "Πολίτης" που αναφέρει πως σε σχέση με το videogate ο δικηγόρος της εταιρείας Black Cube σημειώνει ότι προϋπόθεση ήταν να ελεγχθεί η αυθεντικότητα του βίντεο πριν στελέχη της δώσουν κατάθεση και ότι επιμένει η εταιρεία ότι πρόκειται για υπόθεση διαφθοράς. Αλλού αναφέρει ότι ο υδράργυρος είναι στο κόκκινο σήμερα με πορτοκαλί προειδοποίηση για μέγιστη θερμοκρασία 43 βαθμών. Ο "Π" προβάλλει και τα προβλήματα σε δύο γεννήτριες στον σταθμό Δεκέλειας, με αποτέλεσμα να δοκιμάζονται οι αντοχές του ηλεκτρικού συστήματος.

"O Φιλελεύθερος" με τίτλο "Βουτηγμένοι στα χρέη" αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι μια ντουζίνα ποδοσφαιρικά σωματεία χρωστούν 9,5 εκατ. ευρώ στις κοινωνικές ασφαλίσεις, ότι στελέχη πέντε ομάδων οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη και πως άλλα δύο σωματεία εντάχθηκαν  σε σχέδια ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αλλού αναφέρει ότι έμεινε στα χαρτιά ο παρακαμπτήριος Λεμεσού με εκκρεμότητα στη μελέτη βιωσιμότητας. Ο "Φ" προβάλλει σε άλλο ρεπορτάζ την μετάβαση της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ στην 'Αγκυρα για να πείσει την Τουρκία πριν την επίσκεψη Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο.

Η "Χαραυγή" τιτλοφορεί το κύριό της θέμα "Αοριστολογίες με άρωμα συγκάλυψης"  και αναφέρει ότι νομικοί θέτουν ερωτήματα για το videogate σε ότι αφορά το οικονομικό όφελος, την εμπορία επηρεασμού και την "υβριδική επίθεση". Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι με λουκέτα σε πρατήρια προειδοποιούν οι πρατηριούχοι, οι οποίοι χθες διαματυρήθηκαν έξω από το Προεδρικό.  Αναφέρει αλλού ότι σήμερα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων και δίνεται τέλος στην αγωνία των υποψηφίων. 

Η αγγλόγλωσση ''Cyprus Mail'' έχει τίτλο στο κύριο της θέμα "Βρετανός πατέρας ελεύθερος με εγγύηση, εν αναμονή δίκης για ποινικό αδίκημα" και αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου για παραπομπή σε δίκη Βρετανού που αντιμετωπίζει κατηγορίες για την πτώση του τρίχρονου γιου του από παράθυρο του τέταρτου ορόφου σε τουριστικό συγκρότημα στην Χλώρακα και τον θάνατό του. Αναφέρει αλλού ότι μη κυβερνητική οργάνωση ζητά να απαγορευθεί η πώληση ζώων σε φεστιβάλ και πανηγύρια. Επίσης προβάλλει τις δηλώσεις της Υφυπουργού Πολιτισμού για την προώθηση Κυπρίων καλλιτεχνών κατά την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ.

Η εβδομαδιαία "Οικονομική Καθημερινή" στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο "'Ηλεκτροσόκ' στην τσέπη των καταναλωτών" και γράφει ότι ανέρχεται στα 2.000 ευρώ το ετήσιο κόστος ρεύματος για το μέσο νοικοκυριό στην Κύπρο. Αλλού προβάλλει τις τιμές στην ιδιωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Κύπρο. Η εφημερίδα σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι αρχίζει θερινός μαραθώνιος διαβουλεύσεων για το συνταξιοδοτικό με  συναντήσεις ώστε το νομοσχέδιο να κατατεθεί τον Σεπτέμβριο στη Βουλή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις