Αιχμές Αβέρωφ για το Κυπριακό: «Όλοι έτοιμοι για διακοπές και δημοσκοπήσεις για το 2028 – Ζούμε στον κόσμο μας»

Αιχμές Αβέρωφ για το Κυπριακό: «Όλοι έτοιμοι για διακοπές και δημοσκοπήσεις για το 2028 – Ζούμε στον κόσμο μας»

Την ανάγκη άμεσης προετοιμασίας για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό υπογραμμίζει ο Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφερόμενος στις πρόσφατες τοποθετήσεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

Σε ανάρτησή του, ο κ. Νεοφύτου αναφέρει ότι ο κ. Γκουτέρες κατέστησε σαφές πως η σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης προϋποθέτει συμφωνία στα επόμενα βήματα, στη μεθοδολογία και στις βασικές αρχές του περιεχομένου της λύσης.

Όπως σημειώνει, οι δύο κοινότητες θα έπρεπε ήδη να βρίσκονται σε εντατικό διάλογο μέσω των διαπραγματευτικών τους ομάδων, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη προεργασία πριν από μια νέα διάσκεψη.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επικρίνει παράλληλα την καθυστέρηση, αναφέροντας ότι αντί για ουσιαστικές κινήσεις προς επίλυση του Κυπριακού, η προσοχή στρέφεται, όπως υποστηρίζει, στις καλοκαιρινές διακοπές και στις πολιτικές δημοσκοπήσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θρίλερ στον ΟΗΕ για τον διάδοχο Γκουτέρες: Οκτώ υποψήφιοι  - Ποιος προηγείται στη μυστική κούρσα

Θρίλερ στον ΟΗΕ για τον διάδοχο Γκουτέρες: Οκτώ υποψήφιοι - Ποιος προηγείται στη μυστική κούρσα

Πραγματοποιήθηκε μια δεύτερη άτυπη ψηφοφορία και σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τη διαδικασία, η Κάρολιν Ροντρίγκες Μπίρκετ από τη Γουιάνα προηγείται οριακά

BEST OF TOTHEMAONLINE