«Βουτιά» για τις κινεζικές μετοχές, ανεστάλησαν οι συναλλαγές

«Βουτιά» για τις κινεζικές μετοχές, ανεστάλησαν οι συναλλαγές

Τα χρηματιστήρια της Σανγκάης και της Σενζέν ανέστειλαν σήμερα τις συναλλαγές έπειτα από πτώση κατά 7% του βασικού δείκτη αναφοράς στην πρώτη συνεδρίαση του 2016.

Η κατάρρευση του δείκτη CSI300, που αντικατοπτρίζει τις επιδόσεις 300 μεγάλων επιχειρήσεων στα δύο κινεζικά χρηματιστήρια, προκάλεσε για πρώτη φορά μια αναστολή των συναλλαγών για το υπόλοιπο της ημέρας.

Οι συναλλαγές είχαν ήδη διακοπεί αρχικά για 15 λεπτά χωρίς να καταφέρουν να ανακόψουν την πτώση των τιμών των μετοχών.

Πτώση και στο Τόκιο

Ο δείκτης Nikkei του Χρηματιστηρίου του Τόκιο υποχώρησε περισσότερο από 3% στην πρώτη συνεδρίαση του 2016 λόγω της ισχυρής αύξησης του γεν, των κακών οικονομικών στοιχείων στην Κίνα –όπου τα χρηματιστήρια έκλεισαν έπειτα από πτώση 7%– και των γεωπολιτικών κινδύνων, σύμφωνα με χρηματιστές.

Ο Nikkei υποχώρησε κατά 3,06% καταγράφοντας απώλειες 582,73 μονάδων και διαμορφώθηκε στις 18.450,98 μονάδες.

Ο δείκτης Topix υποχώρησε κατά 2,43% και έκλεισε στις 1.509,67 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 37,63 μονάδων.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λιμουζίνα Προεδρικού: Τι πραγματικά ισχύει με τις €595.000-Ερωτήματα για διαρροή «εμπιστευτικού» εγγράφου

Λιμουζίνα Προεδρικού: Τι πραγματικά ισχύει με τις €595.000-Ερωτήματα για διαρροή «εμπιστευτικού» εγγράφου

Μια διαφορετική εικόνα από αυτή που δημιουργήθηκε γύρω από το ποσό των €595.000 για το νέο θωρακισμένο όχημα της Προεδρίας μεταφέρουν έγκυρες πηγές, οι οποίες ξεκαθαρίζουν ότι ούτε αγορά στη συγκεκριμένη τιμή έχει αποφασιστεί, ούτε πρόκειται να προστεθεί ακόμη μία λιμουζίνα στον υφιστάμενο στόλο.