Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου

Ο αναμενόμενος ανασχηματισμός, η σημερινή τρίωρη στάση διαμαρτυρίας των δήμων, η στεγαστική κρίση, οι αναφορές του τέως Υπουργού Ενέργειας για τον GSI, (ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ), η τραγωδία στην Ελλάδα μετά τη σύγκρουση πυροσβεστικών ελικοπτέρων, η βιωσιμότητα του ΓεΣΥ και το χρυσό μετάλλιο της Κύπρου στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλουν οι κυπριακές εφημερίδες σήμερα Δευτέρα.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Στήνει στο εδώλιο τον Χριστοδουλίδη" γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι οκτώ μήνες μετά τον ανασχηματισμό του ο τέως Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου, επέκρινε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ότι στήριξε το έργο GSI μόνο στα λόγια. Αλλού αναφέρει ότι η Κυβέρνηση δεν έπεισε την Ένωση Δήμων και δεν ακυρώνουν οι δήμοι την τρίωρη στάση εργασίας. Γράφει επίσης ότι το φινάλε στη Γλασκώβη στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες είχε και χρυσάφι, και αναφέρεται στο χρυσό μετάλλιο για την Κύπρο του Γιάννη Αντωνίου στο Τζούντο.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα του με τίτλο "Οι δήμοι σε οικονομικό αδιέξοδο" γράφει ότι παραλύουν σήμερα οι δημοτικές υπηρεσίες ως πρώτο μέτρο αντίδρασης στην κυβερνητική πολιτική και ότι η νέα πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών για τη χρηματοδότηση των δήμων δεν ικανοποίησε τους δημάρχους. Αλλού, γράφει ότι υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και ότι 'ζεσταίνεται' η αγορά για την αποθήκευση ενέργειας. Αναφέρεται και σε έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι η βιωσιμότητα του ΓεΣΥ απειλείται.

Ο "Φιλελεύθερος" με τίτλο στο κύριο του θέμα "Νέο Υπουργικό με ορίζοντα 2028" γράφει ότι εξαντλείται ο χρόνος για ανακοίνωση του ανασχηματισμού και για προφίλ κεντροδεξιάς με άξονα τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Αλλού γράφει για την τραγωδία στην Ελλάδα με δύο νεκρούς μετά τη σύγκρουση πυροσβεστικών ελικοπτέρων που μάχονταν με την πύρινη λαίλαπα. Επίσης, η εφημερίδα γράφει για το σχέδιο δράσης για παράνομες απορρίψεις απόβλητων.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Η στέγη στο χρηματιστήριο των επενδύσεων" γράφει ότι η στεγαστική κρίση εξελίσσεται σε μείζον κοινωνικό πρόβλημα καθώς η κατοικία μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε επενδυτικό προϊόν. Αλλού, αναφέρεται σε μεγάλα κενά στη φροντίδα ηλικιωμένων που αφήνουν τις οικογένειες χωρίς ουσιαστικές επιλογές. Γράφει επίσης ότι συνταγματολόγος του ΟΗΕ θα ασχοληθεί με την προεργασία για το Κυπριακό.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το τουρκικό μνημόνιο και οι 659 παραβιάσεις: Το μήνυμα Κόμπου στο Συμβούλιο της ΕΕ

Το τουρκικό μνημόνιο και οι 659 παραβιάσεις: Το μήνυμα Κόμπου στο Συμβούλιο της ΕΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος ενημέρωσε τη Δευτέρα τους ομολόγους του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που διεξήχθη τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το παράνομο «Μνημόνιο Συναντίληψης» μεταξύ της Τουρκίας και της παράνομης αποσχιστικής οντότητας στις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο αφορά την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου. Τόνισε ότι πρόκειται για κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.