ΟΠΕΚ: Καταλυτική η παρουσία ΕΕ δίπλα σε ΟΗΕ για διεθνή πτυχή Κυπριακού

ΟΠΕΚ: Καταλυτική η παρουσία ΕΕ δίπλα σε ΟΗΕ για διεθνή πτυχή Κυπριακού

Η παρουσία της ΕΕ δίπλα στον ΟΗΕ μπορεί να είναι ο καταλύτης για τις τελικές ρυθμίσεις στη διεθνή πτυχή του Κυπριακού, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚ.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚ αναφέρει ότι θεωρεί πως «η διεθνής διάσταση του προβλήματος αποτελεί κορυφαία παράμετρο για την κατάληξη σε συμφωνημένη λύση». Στο τελικό αυτό στάδιο, προστίθεται, «χρειάζεται να εκδηλωθεί η συνεργασία ΟΗΕ και ΕΕ για μια διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό».

«Η παρουσία της ΕΕ δίπλα στον ΟΗΕ μπορεί να είναι ο καταλύτης για τις τελικές ρυθμίσεις στη διεθνή πτυχή του Κυπριακού, ώστε να καλύπτουν την πτυχή της ασφάλειας, μέσα σε συνθήκες σταθερότητας και ενισχυμένης συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρεται. Έτσι, συμπληρώνεται, «σε μια συμφωνία στη διεθνή διάσκεψη η διασύνδεση του Κυπριακού με την πρόοδο στις ευρωτουρκικές σχέσεις, αποτελεί κλειδί για την επιτυχία της προσπάθειας».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE