ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περδίκης: Η λύση δεν πρέπει να περιλαμβάνει τουρκικές εγγυήσεις

Περδίκης: Η λύση δεν πρέπει να περιλαμβάνει τουρκικές εγγυήσεις

Η λύση του Κυπριακού δεν πρέπει να περιλαμβάνει σε καμία περίπτωση τουρκικές εγγυήσεις, δήλωσε την Δευτέρα (04/01) ο ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις του, μετά από την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας για τα μέλη του προσωπικού του Κινήματος, ο κ. Περδίκης, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του εκπροσώπου του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζού, ο οποίος είπε πως “οι εγγυήσεις, οι οποίες για τους Ελληνοκύπριους αποτελούν απειλή, μπορούν να συζητηθούν ξανά”, έκανε λόγο για “δυσάρεστη διαπίστωση”.

“Είδαμε με ενδιαφέρον τη συνέντευξη του κ. Μπουρτζού. Είναι ο θετικός παράγοντας στην ομάδα του κ. Ακιντζί. Άνθρωπος με ανοικτή διάθεση γι` αυτό για μας είναι ιδιαίτερα δυσμενής και δυσάρεστη η διαπίστωση ότι ακόμα και αυτός επιμένει στις εγγυημένες πλειοψηφίες γης και πληθυσμού στην τουρκοκυπριακή περιφέρεια. Αυτό σημαίνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων ιδιοκτητών γης και των προσφύγων δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν το αναφαίρετο και βασικό δικαίωμα της ιδιοκτησίας”, είπε ο κ. Περδίκης.

Όπως πρόσθεσε “αυτό είναι εξαιρετικά λυπηρό, όταν ένας από τους πιο μετριοπαθείς Τουρκοκυπρίους επιμένει σε μια απαράδεκτη, απάνθρωπη και ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα θέση, για εγγυημένες πλειοψηφίες περιουσίας και πληθυσμού στην υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση περιοχή”.

Όσον αφορά τη θέση για τις εγγυήσεις, ο κ. Περδίκης είπε ότι “είναι θετικό το γεγονός ότι δέχονται να τις ξανασυζητήσουν, αν και η συγκεκριμένη τοποθέτηση του Μπαρίς Μπουρτζού, παραπέμπει σε παλιότερη θέση του κ. Αναστασιάδη για τουρκικές εγγυήσεις μόνο για το τουρκοκυπριακό συνιστών κρατίδιο”, προσθέτοντας πως αυτή είναι μια θέση, η οποία για τους Οικολόγους είναι απαράδεκτη.

Χθεσινή λειτουργία υπεραγορών και καταστημάτων

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή λειτουργία υπεραγορών και γενικών καταστημάτων, κατά παράβαση της νομοθεσίας του 2006, βάσει της οποίας την Κυριακή τα καταστήματα είναι κλειστά, ο κ. Περδίκης είπε: “Θεωρούμε πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι χθες σε ένα τόσο μεγάλο βαθμό εκφράστηκε ένα καθεστώς παρανομίας. Δεν έγινε σεβαστή η απόφαση της Βουλής. Δεν έγινε σεβαστός ο νόμος για τη λειτουργία των καταστημάτων”.

“Εμείς θέλουμε”, είπε, “να καλέσουμε τους πάντες να γίνει σεβαστή η νομοθεσία και να βρεθεί εκείνη η λύση, που να εξασφαλίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά και των εργοδοτών, να εξασφαλίζει υγιείς συνθήκες λειτουργίας του λιανικού εμπορίου”.

Είπε ότι “πρέπει να σταματήσει αυτή η πολιτική από την κυβέρνηση, που θέλει να δώσει όλα τα πλεονεκτήματα στις μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, με αποτέλεσμα σχεδόν να ισοπεδώσει και να κλείσει τις μικρές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου”.

Επερχόμενες εκλογές

Μιλώντας, με αφορμή τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι ξεκινούν τη νέα χρόνια με μεγάλη αποφασιστικότητα και με μηνύματα θετικά.

“Το Κίνημα Οικολόγων, η Ένωση Δανειοληπτών Ευνομία, το Κίνημα Ανεξαρτήτων Ελευθέρων Πολιτών, η Κίνηση Ελευθέρων Πολιτών - Ζυγός και άλλες ομάδες πολιτών συγκροτούμε πλέον τη Συνεργασία Πολιτών και αυτή τη νέα χρονιά ενώνουμε υγιείς θετικές δυνάμεις, για το καλό της Δημοκρατίας, για το καλό των πολιτών, για το καλό της Κύπρου, για το καλό της οικολογίας και της προστασίας των δικαιωμάτων της φύσης και των ανθρώπων”, είπε.

Επίσης, είπε ότι ξεκινούν έναν “ανένδοτο αγώνα για να εξασφαλίσουν ότι η φωνή των πολιτών, η φωνή ενάντια στο κατεστημένο και στις προδοτικές πολιτικές συμπεριφορές, η φωνή η οποία γνήσια ακούστηκε μέχρι σήμερα στη Βουλή θα συνεχίσει να ακούγεται ακόμα πιο δυνατή, ακόμα πιο πολυπρόσωπη.”

“Τα μηνύματα που παίρνουμε από την κοινωνία είναι θετικά. Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που είχαμε την ευκαιρία να πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο τους πολίτες, να τους μιλήσουμε μέσα σε αυτή τη διάθεση την εορταστική. Για μας αυτός ο αγώνας θα είναι μια γιορτή. Μια γιορτή της Δημοκρατίας, μια γιορτή των πολιτών”, κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top