Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ο Μιχάλης Δαμιανός διευκρίνισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα μειωθεί, αφού ενδεχομένως θα αυξηθεί.
Αναφερόμενος στην είσοδο του γαλλικού επενδυτικού ομίλου Meridiam, ως πλειοψηφικού μετόχου στον Great Sea Interconnector, ο κύριος Δαμιανός υπέδειξε πως το GSI είναι ένα γεωπολιτικό έργο και το γαλλικό ενδιαφέρον δημιουργεί μεγαλύτερη σιγουριά για την υλοποίηση του.
Σημείωσε επίσης ότι ο ΑΔΜΗΕ παραμένει μέτοχος και θα διαχειρίζεται το έργο.
Παράλληλα, ο κύριος Δαμιανός επισήμανε πως η απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας για ενδεχόμενη συμμετοχή της ως μέτοχος στο έργο, θα εξαρτηθεί από το τί θα καταδείξει η μελέτη δέουσας επιμέλειας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Κληθείς να σχολιάσει τις τουρκικές απειλές, ο κύριος Δαμιανός διαβεβαίωσε ότι Κύπρος και Ελλάδα θα διαφυλάξουν τα δικά τους δικαιώματα, ενεργώντας πάντοτε στη βάση του διεθνούς δικαίου.