Αποφυλακίσεις κρατουμένων ενόψει Δεκαπενταύγουστου – Σε εξέλιξη η προσπάθεια αποσυμφόρησης των Φυλακών

Αποφυλακίσεις κρατουμένων ενόψει Δεκαπενταύγουστου – Σε εξέλιξη η προσπάθεια αποσυμφόρησης των Φυλακών

Αποφυλακίσεις Κύπριων και αλλοδαπών κρατουμένων πραγματοποιούνται από σήμερα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας για αποσυμφόρηση των Κεντρικών Φυλακών και των κρατητηρίων της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, μεταξύ των κρατουμένων που αποφυλακίζονται περιλαμβάνονται Κύπριοι και αλλοδαποί ελαφροποινίτες, οι οποίοι πληρούσαν τα προβλεπόμενα κριτήρια και έλαβαν προεδρική χάρη ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.

Η σχετική εισήγηση διαμορφώθηκε σε συνεργασία και με την έγκριση της Γενικής Εισαγγελίας.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την επιστροφή ή απέλαση αλλοδαπών ελαφροποινιτών, των οποίων τα αιτήματα ασύλου έχουν απορριφθεί και πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Αριθμός αλλοδαπών αναμένεται να απελαθεί άμεσα, ενώ για τις υπόλοιπες περιπτώσεις οι διαδικασίες συνεχίζονται.

Η προσπάθεια αποσυμφόρησης των Κεντρικών Φυλακών και των κρατητηρίων της Αστυνομίας θα συνεχιστεί, με τις αρμόδιες αρχές να αξιοποιούν όλα τα διαθέσιμα και νόμιμα μέσα.

Όπως αναφέρεται, η διαδικασία θα πραγματοποιείται με πλήρη τήρηση της εθνικής νομοθεσίας και των διεθνών συμβάσεων, με σεβασμό στα δικαιώματα των κρατουμένων και παράλληλη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ έριξε το γάντι στην Αννίτα -Το κυπριακό πάνω από τον ΔΗΣΥ και η δύσκολη εξίσωση των Προεδρικών

Ο Αβέρωφ έριξε το γάντι στην Αννίτα -Το κυπριακό πάνω από τον ΔΗΣΥ και η δύσκολη εξίσωση των Προεδρικών

Η συζήτηση για τις Προεδρικές Εκλογές του 2028, μπορεί να μην έχει ακόμη επίσημα ανοίξει, στον ΔΗΣΥ, όμως, οι πρώτες κινήσεις έχουν ήδη γίνει. Και μάλιστα δημόσια.