Μπαράζ συλλήψεων: Χειροπέδες σε 16 πρόσωπα σε ένα βράδυ - Επιτέθηκαν σε αστυνομικό

Μπαράζ συλλήψεων: Χειροπέδες σε 16 πρόσωπα σε ένα βράδυ - Επιτέθηκαν σε αστυνομικό

Έντονη ήταν η παρουσία και δράση της Αστυνομίας το βράδυ που πέρασε, ανά το παγκύπριο, με τη διενέργεια οργανωμένων περιπολιών σε καίρια σημεία αστικών περιοχών, με στόχο την πρόληψη σοβαρών εγκληματικών ενεργειών, τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας του κοινού.

Αποτέλεσμα των προληπτικών αστυνομικών επιχειρήσεων ήταν η σύλληψη δεκαέξι προσώπων για διάφορα αδικήματα όπως, παράνομη κατοχή ναρκωτικών, παράνομη παραμονή στην Δημοκρατία, επίθεση εναντίον αστυνομικού και μαχαιροφορία.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων αυτών, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακόπηκαν για έλεγχο 662 οχήματα και ελέγχθηκαν 865 πρόσωπα που επέβαιναν σε αυτά. Παράλληλα, διενεργήθηκαν 60 έλεγχοι σε υποστατικά με στόχο την αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας, κατά τους οποίους προέκυψαν 5 καταγγελίες.

Κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων που διενεργήθηκαν, έγιναν 380 καταγγελίες, που αφορούσαν διάφορες παραβάσεις τροχαίας, ενώ προέκυψαν και 23 διερευνώμενες υποθέσεις παραβάσεων τροχαίας.

Από τις καταγγελίες που έγιναν, οι 131 αφορούσαν υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, ενώ στο πλαίσιο των αστυνομικών εξετάσεων, κατακρατήθηκαν 16 οχήματα.

Πραγματοποιήθηκαν 101 έλεγχοι αλκοόλης, από τους οποίους προέκυψαν 15 καταγγελίες, καθώς και 6 προκαταρκτικοί έλεγχοι ναρκοτέστ με τέσσερα θετικά αποτελέσματα.

Οι επιχειρήσεις αστυνόμευσης, για πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, συνεχίζονται καθημερινά, με αυξημένη/ενισχυμένη αστυνομική παρουσία, στοχευμένους ελέγχους και άμεση επιχειρησιακή δράση, με σκοπό την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών/την προστασία των πολιτών και τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ σε Ολυμπιακό: «Είμαι περήφανος γαύρος και παρακολουθώ την ομάδα» - Δείτε φωτογραφίες

ΠτΔ σε Ολυμπιακό: «Είμαι περήφανος γαύρος και παρακολουθώ την ομάδα» - Δείτε φωτογραφίες

Την αποστολή της καλαθοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού Πειραιώς δέχθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός θα συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης», το οποίο θα διεξαχθεί στις 11 και 13 Σεπτεμβρίου στο «Τάσσος Παπαδόπουλος–Ελευθερία», στη Λευκωσία. Στο τουρνουά συμμετέχουν επίσης ο Ερυθρός Αστέρας, ο Άρης Θεσσαλονίκης και η Μακάμπι Τελ Αβίβ.