Ιταλικές «ανούσιες πολιτικές αηδίες» κοστίζουν στην Apple 318 εκατομμύρια ευρώ

Ιταλικές «ανούσιες πολιτικές αηδίες» κοστίζουν στην Apple 318 εκατομμύρια ευρώ

Κρίσιμες ώρες για την Apple στην Ιταλία!

Ο αμερικανικός γίγαντας στο χώρο της τεχνολογίας, φέρεται να συμφώνησε να καταβάλει 318 εκατομμύρια ευρώ για την ικανοποίηση απαιτήσεων των φορολογιών που παρέκαμψε μέχρι σήμερα.

Η Apple, είναι μία από τις πολλές μεγάλες εταιρείες, όπως η Google και η Amazon, οι οποίες εμπίπτουν στην απαγόρευση των φορολογικών ερευνών στην Ευρώπη.

Η εταιρία κερδίζει δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους, μέσω των θυγατρικών στην Ιρλανδία, όπου δηλώνει πολλά από τα υπερπόντια κέρδη της.

Στην Ιταλία όμως, οι αρχές έχουν δεσμευθεί να πατάξουν την φοροδιαφυγή, ούτως ώστε να βοηθήσουν τα δημόσια οικονομικά, που εδώ και πολλούς μήνες κινούνται σε τεντωμένο σκοινί.

Η εταιρεία δεν έκανε καμία άμεση αναφορά σχετικά με την ανακοίνωση της ιταλικής εφορίας για την συγκεκριμένη υπόθεση. Παρ’ όλα αυτά, ο διευθύνων σύμβουλός της, Tim Cook, νωρίτερα αυτό το μήνα, απέρριψε τους ιταλικούς ισχυρισμούς περί φοροδιαφυγής ως «ανούσιες πολιτικές αηδίες».

Επιμέλεια:Ανδρέας Χαραλάμπους

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Θανατηφόρο με μοτοσικλέτα στη Λεμεσό: Νεκρός 26χρονος - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Θανατηφόρο με μοτοσικλέτα στη Λεμεσό: Νεκρός 26χρονος - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Γύρω στις 8.30μ.μ. χθες, ενώ 21χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο του στην οδό Διονύσου στη Λεμεσό, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονος.

BEST OF TOTHEMAONLINE