Λετυμπιώτης για ρεύμα - «Στόχος να συνεχίσει να μειώνεται η τιμή και να γίνει αισθητή στον λογαριασμό»

Λετυμπιώτης για ρεύμα - «Στόχος να συνεχίσει να μειώνεται η τιμή και να γίνει αισθητή στον λογαριασμό»

Η μείωση του ενεργειακού κόστους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις αποτελεί σταθερή προτεραιότητα της Κυβέρνησης, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Σε μήνυμά του στην πλατφόρμα x, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σημειώνει ότι σύμφωνα με τη Eurostat, οι τιμές ηλεκτρισμού στην Κύπρο το δεύτερο εξάμηνο του 2025 μειώθηκαν κατά 15% σε σύγκριση με το 2024. Αντίστοιχη μείωση είχε καταγραφεί και το 2024 σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Η ανάρτησή του:

«Για να μειώσουμε τον λογαριασμό σήμερα:

▪️ Μειώσαμε τον ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα από το 19% στο 9% και στη συνέχεια στο 5% για τα νοικοκυριά, μέχρι τον Μάρτιο του 2027.
▪️ Επιδοτήσαμε απευθείας τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος στηρίζοντας περισσότερα από 429.000 νοικοκυριά και 106.000 επιχειρήσεις
▪️ Διατηρήσαμε στοχευμένη στήριξη για ευάλωτους καταναλωτές και συγκεκριμένες επιχειρήσεις και διευρύναμε τους δικαιούχους.

Για να μπορούν τα νοικοκυριά να πληρώνουν λιγότερα και τα επόμενα χρόνια:

▪️ Δώσαμε χορηγίες για φωτοβολταϊκά, θερμομόνωση και ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών επεκτείνοντας την διείσδυση των ΑΠΕ

Για να αλλάξουμε όσα κρατούν το κόστος του ηλεκτρισμού ψηλά:

▪️ Θέσαμε σε λειτουργία την Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού.
▪️ Εγκρίναμε σχέδιο €35 εκατ. για αποθήκευση ενέργειας.
▪️ Προχωρούμε με έργα αποθήκευσης, αναβάθμισης του δικτύου και εκσυγχρονισμού της Δεκέλειας.
▪️ Προωθούμε μακροχρόνιες συμφωνίες που μπορούν να εξασφαλίσουν χαμηλότερες και πιο σταθερές τιμές.
▪️ Εργαζόμαστε για το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική διασύνδεση, ώστε να μειώσουμε την εξάρτηση της Κύπρου από το ακριβό πετρέλαιο».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει πως «ο στόχος είναι ξεκάθαρος: να συνεχίσει να μειώνεται η τιμή του ηλεκτρισμού και αυτή η μείωση να γίνεται αισθητή στον λογαριασμό κάθε νοικοκυριού και κάθε επιχείρησης».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Τι πρέπει να βγει από το ραντεβού της 26ης Αυγούστου – Τα 5 σημάδια που θα κρίνουν τη συνέχεια

Κυπριακό: Τι πρέπει να βγει από το ραντεβού της 26ης Αυγούστου – Τα 5 σημάδια που θα κρίνουν τη συνέχεια

Η αυριανή συνάντηση Χριστοδουλίδη–Έρχιουρμαν δεν αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τη λύση του Κυπριακού. Το ενδιαφέρον στρέφεται στα πρακτικά αποτελέσματα, στη συνέχεια της διαδικασίας και στα βήματα που μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το επόμενο στάδιο των συνομιλιών