Ετοιμαστείτε για νέο κύμα κακοκαιρίας – Καταιγίδες και χιόνια προβλέπει η μετεωρολογική υπηρεσία

Ετοιμαστείτε για νέο κύμα κακοκαιρίας – Καταιγίδες και χιόνια προβλέπει η μετεωρολογική υπηρεσία

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό που σταδιακά οργανώνεται θα επηρεάσει την Κύπρο, από την Πέμπτη (07/01).

Το βραδύ της Τετάρτης (06/01) θα παρατηρούνται ψηλές νεφώσεις, ενώ προς τις αυγινές κυρίως ώρες δεν αποκλείεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά αργότερα στα βόρεια και τοπικά στα δυτικά παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ.

Την Πέμπτη (07/01) ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος. Από αργά το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή (08/01)  αναμένεται να σημειωθούν αρχικά τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιόνι. Ωστόσο, κυρίως από το μεσημέρι και μετά αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, όμως δυνατό κατά διαστήματα να παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Παρασκευή, για να παραμείνει το Σάββατο και την Κυριακή στα επίπεδα της Παρασκευής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η ΚΔ θα ενταχθεί μέχρι το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν» - Όσα είπε για Κυπριακό, Δημογραφικό και ηλεκτρικό ρεύμα

ΠτΔ: «Η ΚΔ θα ενταχθεί μέχρι το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν» - Όσα είπε για Κυπριακό, Δημογραφικό και ηλεκτρικό ρεύμα

Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα τεχνικά ζητήματα, έτσι ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να ενταχθεί το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν, έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.