Έρχιουρμαν: «Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η έρευνα» – 23 αγνοούμενοι στο ναυάγιο - Στα 514 μέτρα βάθος το πλοίο

Έρχιουρμαν: «Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η έρευνα» – 23 αγνοούμενοι στο ναυάγιο - Στα 514 μέτρα βάθος το πλοίο

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η έρευνα, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τουφάν Έρχιουρμαν, ο οποίος ανέφερε ότι το βάθος στο σημείο όπου βυθίστηκε το πλοίο ανοικτά της Κερύνειας - 514 μέτρα - δυσχεραίνει σημαντικά τις επιχειρήσεις και εντοπισμό τυχόν ατόμων που βρίσκονται σε αυτό.

Μιλώντας στον παράνομο «Μπαϊράκ», ο κ. Έρχιουρμαν ανέφερε ότι στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 267 άτομα, εκ των οποίων 259 επιβάτες και 8 μέλη του πληρώματος, και σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 244 άτομα. Από αυτούς, οι 237 ανασύρθηκαν ζωντανοί, ενώ επτά έχασαν τη ζωή τους.

Εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για την κατάσταση και ανέφερε ότι 23 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται. Όπως είπε, οι «ομάδες έρευνας και διάσωσης» εργάζονται εντατικά για τον εντοπισμό των 23 αγνοουμένων, ενώ πρόσθεσε ότι έχει σταλεί στην περιοχή βοήθεια από την Τουρκία, και συγκεκριμένα, πέντε σκάφη της Ακτοφυλακής, δύο ελικόπτερα και έξι μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κ. Έρχιουρμαν τόνισε ότι το βάθος στο σημείο όπου βυθίστηκε το πλοίο - 514 μέτρα - δυσχεραίνει σημαντικά τις επιχειρήσεις, επισημαίνοντας ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν φαίνεται εφικτή η πρόσβαση στο εσωτερικό του πλοίου για τον εντοπισμό τυχόν ατόμων που ενδέχεται να βρίσκονται σε αυτό.

Πρόσθεσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται με τη χρήση διαφόρων τεχνολογικών μέσων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: «Κομβικής σημασίας η συνάντηση ΠτΔ με τον ΓΓ των ΗΕ»

Λετυμπιώτης: «Κομβικής σημασίας η συνάντηση ΠτΔ με τον ΓΓ των ΗΕ»

Κορυφαία διπλωματική στιγμή αποτελεί η εβδομάδα υψηλού επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.