Επεκτείνονται οι περιορισμοί για μεγαλομετόχους στην Κίνα

Επεκτείνονται οι περιορισμοί για μεγαλομετόχους στην Κίνα

Η κινεζική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε ότι επεκτείνονται οι περιορισμοί για πώληση μετοχών από μεγαλομετόχους, σε μια προσπάθεια συγκράτησης της κατακόρυφης πτώσης της χρηματαγοράς της χώρας, που με βάση εκτιμήσεις έχει εξαφανίσει τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το μέτρο αυτό είχε επιβληθεί τον Ιούλιο και αναμενόταν να λήξει στο τέλος της βδομάδας.

Το μέτρο αφορά μετόχους ή μεγαλομετόχους που κατέχουν πέραν του 5% του μετοχικού κεφαλαίου μιας εταιρείας. Με βάση τον νέο κανονισμό, οι μέτοχοι αυτοί δεν μπορούν να πωλήσουν πέραν του 1% του μετοχικού κεφαλαίου μιας εταιρείας σε περίοδο τριών μηνών. Οι μέτοχοι αυτοί θα πρέπει να δημοσιοποιούν προγραμματισμένες πωλήσεις μετοχών 15 μέρες πριν.

Δεν υπάρχει περίοδος λήξης του μέτρου αυτού, κάτι που συνεπάγεται ότι το μέτρο θα είναι μακροχρόνιο.

Η Επιτροπή αναφέρει πως ο νέος κανονισμός θα σταματήσει ένα κύμα πώλησης μετοχών και θα βοηθήσει στην σταθεροποίηση της αγοράς και την εκτόνωση των «αισθημάτων πανικού».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE