VIDEO - Παίρνουν «φωτιά» οι τιμές των καυσίμων – Ενδέχεται να πλησιάσει τα €2,00 το πετρέλαιο κίνησης
01.09.2026 - 12:01
Στις 17 Σεπτεμβρίου λήγει η μειωμένη φορολογία στα καύσιμα, κάτι που προκαλεί σοβαρές ανησυχίες στους καταναλωτές.
Μιλώντας στην εκπομπή του Sigma, «Μεσημέρι και κάτι», ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ανέφερε πως «αν δεν είχαμε την επιχορήγηση από την Κυβέρνηση, θα είμασταν στο €1,95 για το πετρέλαιο κίνησης».
Ωστόσο, πάλι όπως είπε, «υπάρχει ανησυχία γιατί σιγά σιγά ανεβαίνει η τιμή. Σήμερα πάλι είχαμε μικρές αυξήσεις, αν συνεχιστεί αυτό σίγουρα θα πλησιάσουμε τα €2,00».
«Ζαλίζει» και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης
Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου, «ένα άλλο θέμα που είναι πολύ σοβαρό είναι το πετρέλαιο θέρμανσης που έχει πλησιάσει το 1,50, πλησιάζει και ο χειμώνας, δεν είχαμε ποτέ τέτοιες τιμές».
«Μας προβληματίζει πάρα πολύ και εμάς και τους καταναλωτές», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως, «ελπίζουμε ότι η Κυβέρνηση θα ανανεώσει το φόρο κατανάλωσης γιατί όταν τον είχε ανακοινώσει οι τιμές ήταν ήδη πιο χαμηλές απ΄ ότι είναι σήμερα»
«Αν όχι… καήκαμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδούλου.
Αναμένουν «ανάσες» οι καταναλωτές
Σε δηλώσεις τους στη κάμερα του Sigma οι πολίτες έκαναν λόγο για ανυπόφορες τιμές.
«Δεν μπορούμε, δεν αντέχει η οικονομία», τόνισε ο πρώτος πολίτης.
Ένας άλλος πολίτης ανέφερε πως υπάρχουν λόγοι που αυξάνεται η τιμή των καυσίμων. «Πρέπει και εμείς οι καταναλωτές να μην κάνουμε πολλή κατανάλωση», πρόσθεσε.
Σαφές μήνυμα για τις προεδρικές εκλογές του 2028 έστειλε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΔΗΣΥ δεν πρόκειται να στηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη και προαναγγέλλοντας ότι το κόμμα θα κατέλθει με δικό του υποψήφιο.