VIDEO: Ανδρούλλα Βασιλείου: «Είναι τιμητικό για ένα κράτος μια Πρώτη Κυρία να κάνει γύρους για να βρει πάρκινγκ; - Είναι θέμα πρεστίζ»

VIDEO: Ανδρούλλα Βασιλείου: «Είναι τιμητικό για ένα κράτος μια Πρώτη Κυρία να κάνει γύρους για να βρει πάρκινγκ; - Είναι θέμα πρεστίζ»

Την έντονη ενόχλησή της για την απόφαση να της αφαιρεθεί ο αστυνομικός που είχε στη διάθεσή της εξέφρασε η πρώην Πρώτη Κυρία και πρώην Επίτροπος της ΕΕ, Ανδρούλλα Βασιλείου, υποστηρίζοντας πως η παρουσία του αφορούσε κυρίως τις μετακινήσεις της σε επίσημες εκδηλώσεις και όχι την προσωπική της ασφάλεια.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», η κ. Βασιλείου ανέφερε πως θα σεβαστεί την απόφαση, εκφράζοντας ωστόσο την απορία της για το γεγονός ότι, όπως είπε, «για ορισμένα πράγματα ξοδεύουμε αλύπητα λεφτά» και την ίδια ώρα αφαιρείται ένας αστυνομικός από μια 83χρονη πρώην Πρώτη Κυρία.

«Σίγουρα το να πηγαίνω μόνη μου σε εκδηλώσεις, συνέδρια και πρεσβείες δεν είναι και τόσο σωστό. Θα σεβαστώ την απόφαση και ελπίζω να δείξουν την ίδια ετοιμότητα για άλλα θέματα», ανέφερε.

Απαντώντας, παράλληλα, σε αναφορά για τη φρουρά του πρώην Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, η κ. Βασιλείου είπε πως ο Γιώργος Βασιλείου, κατά τη διάρκεια της δικής του προεδρίας, δεν είχε αντίστοιχο αριθμό αστυνομικών.

«Τα τελευταία χρόνια είχε δύο και μετά έναν. Ουδέποτε ζήτησε αύξηση», είπε, προσθέτοντας πως το ζήτημα δεν αφορά μόνο την ασφάλεια αλλά και το «πρεστίζ».

Όπως ανέφερε, στην περίπτωσή της ο αστυνομικός δεν χρησιμοποιούνταν για ιδιωτικές μετακινήσεις, αλλά για την παρουσία της σε επίσημες υποχρεώσεις.

«Για τα ιδιωτικά δεν χρησιμοποίησα τον αστυνομικό. Το να πάω σε πρεσβείες που έχουν την καλοσύνη να με προσκαλούν, είμαι ομιλήτρια σε συνέδρια… θα πηγαίνω δηλαδή να κάνω βόλτες γύρω από τη γειτονιά;», διερωτήθηκε.

Η ίδια ανέφερε πως σταδιακά θα περιορίσει αυτές τις δραστηριότητες, ενώ έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το ζήτημα της στάθμευσης όταν μεταβαίνει σε επίσημες εκδηλώσεις.

«Είναι τιμητικό για ένα κράτος να έχει μια Πρώτη Κυρία και πρώην Επίτροπο να δίνει γύρους γύρω από μια πρεσβεία να βρει πάρκινγκ για να πάει σε μια εκδήλωση;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο Γιώργος Βασιλείου κατά την προεδρία του, η κ. Βασιλείου ανέφερε πως παραδόθηκε αμέσως μετά τον θάνατό του.

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Φέρνω μήνυμα φιλίας από το Ισραήλ» – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Χέρτζογκ

«Φέρνω μήνυμα φιλίας από το Ισραήλ» – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Χέρτζογκ

Φέρνω μήνυμα φιλίας από το Ισραήλ, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της χώρας κ. Ισαάκ Χέρτζογκ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE