ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπάσαμε ρεκόρ επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου - Δε θα πιστεύετε πόσα εκατομμύρια

Σπάσαμε ρεκόρ επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου - Δε θα πιστεύετε πόσα εκατομμύρια

Πέραν των 7,5 εκατομμυρίων επιβατών διακινήθηκαν το 2015 μέσω των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, αριθμός που αποτελεί νέο ιστορικό ρεκόρ επιβατικής κίνησης στους δύο αερολιμένες της Κύπρου. Σε σύγκριση με το 2014, η αύξηση ανέρχεται στο 3,6%.

Σε δελτίο Τύπου της Hermes Airports αναφέρεται ότι στην «κατάκτηση ενός νέου ιστορικού ρεκόρ για την κίνηση επιβατών στους δύο διεθνείς αερολιμένες της Κύπρου”. Παρά το αρνητικό ξεκίνημα που παρουσιάστηκε αρχές του έτους, το 2015 έκλεισε με μια εκπληκτική απόδοση, πετυχαίνοντας τα καλύτερα αποτελέσματα που καταγράφηκαν μέχρι σήμερα, στα κυπριακά αεροδρόμια, σημειώνει.
 
Προστίθεται ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία της Hermes, το 2015 διακινήθηκαν συνολικά, 7.608,655 επιβάτες μέσω και των δύο διεθνών αεροδρομίων της χώρας, αριθμός που μεταφράζεται σε 3,6%, αύξηση σε σύγκριση με  τους 7.345,214 επιβάτες που ταξίδεψαν μέσω των δύο αεροδρομίων της Κύπρου, το 2014”.

Περίπου 5,3 εκατομμύρια επιβάτες, όπως αναφέρεται, διακινήθηκαν μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου της Λάρνακας, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 1,6%, ενώ άλλα 2,2 εκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου της Πάφου, με την αύξηση να ανέρχεται στο 8,6%.
 
Κατά τη διάρκεια του 2015, «τα αεροδρόμια της Κύπρου κλήθηκαν να ξεπεράσουν δύο πολύ σημαντικές προκλήσεις. Η πρώτη ήταν το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών, ενώ η δεύτερη ήταν η μείωση του αναμενόμενου αριθμού αφίξεων από τη Ρωσία. Τα δυο αυτά γεγονότα σήμαναν αρχικά, τη συνολική αφαίρεση περίπου 1,5 εκατομμυρίων θέσεων από τις πτήσεις από και προς την Κύπρο».
 
Η προσπάθεια ανάκαμψης και στα δύο μέτωπα, σημειώνει η Hermes στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς έγινε κατορθωτή η γρήγορη αντικατάσταση των δρομολογίων των Κυπριακών Αερογραμμών από άλλες αεροπορικές εταιρείες, ενώ ταυτόχρονα καταγράφηκε σημαντική αύξηση στις αφίξεις από υφιστάμενες και νέες αγορές, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο(+5%), η Ελλάδα (+16%), το Ισραήλ(+36,1%), η Γερμανία (+16,2%), η Αυστρία (+15,6%), η Ουκρανία (+30,8%) και η Πολωνία (+34,2%). Επιπλέον, το δίκτυο των κυπριακών αεροδρομίων εμπλουτίστηκε ακόμη περισσότερο, με την άφιξη νέων αεροπορικών εταιρειών και την εισαγωγή νέων δρομολογίων.
 
Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται και δηλώσεις του Wes Porter, Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή της Hermes Airports, ο οποίος σημειώνει πως «υλοποιώντας μια αποτελεσματική στρατηγική, η Hermes, έχει καταφέρει να ξεπεράσει τις αρχικές δυσμενείς συνθήκες που παρουσιάστηκαν στις αρχές του 2015. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι απ’ αυτά τα αποτελέσματα, εντούτοις, πιστεύουμε ότι οι προοπτικές που υπάρχουν είναι ακόμη καλύτερες σε ότι αφορά στον εισερχόμενο τουρισμό του νησιού και την περαιτέρω αύξηση της αεροπορικής κίνησης».
 
Σημειώνεται ότι «σήμερα, πάνω από 70 αεροπορικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, συνδέοντας την Κύπρο με περισσότερους από 110 προορισμούς, σε 40 χώρες».
 
Η Hermes «συνεχίζει να επενδύει σε σημαντικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης του ταξιδιωτικού κοινού, εισάγοντας νέες καινοτομίες στα κυπριακά αεροδρόμια, όπως είναι η χρήση της ηλεκτρονικής κάρτας επιβίβασης, η υπηρεσία ταχείας επιβίβασης και η ηλεκτρονική προκράτηση χώρου στάθμευσης, όλα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των διεθνών αεροδρομίων της Κύπρου», καταλήγει το δελτίο Τύπου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top