Ως εχθρούς μας βλέπουν οι Τουρκοκύπριοι – Δείτε τα στοιχεία της έρευνας

Ως εχθρούς μας βλέπουν οι Τουρκοκύπριοι – Δείτε τα στοιχεία της έρευνας

Αρνητική είναι η εικόνα που παρουσιάζεται στον Τουρκοκυπριακό Τύπο για τους Ελληνοκύπριους σύμφωνα με έρευνα που έγινε για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Advanced Media Institute.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας ο τουρκοκυπριακος Τύπος, παρουσιάζει τους ελληνοκύπριους ως εχθρούς, με ποσοστό 68,2% ενώ εικόνα συμμάχου δίνει το 22,8%.

Πιο συγκεκριμένα με βάση την έρευνα όσο πιο δεξιά τοποθετείται ιδεολογικά η κάθε εφημερίδα τόσο μεγαλώνει και το ποσοστό εμφάνισης των Ε/κ ως εχθρών.

Οι εφημερίδες οι οποίες αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας είναι η ακροδεξιά Volkan με ποσοστό εχθρότητας 83,3%, η κεντροδεξιά Kibris με 71,7%, η κεντροαριστερή Yeni Duzen 59,2% και η αριστερή afrika με 47,4%.

Σύμφωνα με την ταυτότητα της έρευνας όπου διενεργήθηκε από τους Ιάκωβο Τσαγγάρη, ερευνητή του Advanced Media Institute και του Αθανάσιου Ν. Σαμαρά, επίκουρου καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, εξετάστηκαν 1.154 δημοσιεύματα την χρονική περίοδο του Ιουλίου 2014. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΑΚΕΛ – ΑΛΜΑ: Ρήξη με φόντο τη Χαραλαμπίδου και ερωτήματα για το πολιτικό αύριο

ΑΚΕΛ – ΑΛΜΑ: Ρήξη με φόντο τη Χαραλαμπίδου και ερωτήματα για το πολιτικό αύριο

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΑΚΕΛ και το ΑΛΜΑ δεν περιορίζεται πλέον σε μια διαφωνία τακτικής. Στο επίκεντρο, βρίσκεται η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, όμως το αποτύπωμα της σύγκρουσης φαίνεται να επεκτείνεται ευρύτερα, αγγίζοντας τις μελλοντικές πολιτικές ισορροπίες και κυρίως, τις προσωπικές προοπτικές του Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE