Τρόπους για να προστατέψουν αλλά και να «ελέγξουν» τα παιδιά τους τις ώρες που περνούν μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή αναζητούν οι γονείς.
Με δεδομένο, όπως προκύπτει από έρευνες, ότι πάνω από 20 εκατ. ανήλικοι σε όλο τον κόσμο είναι χρήστες του Facebook εκ των οποίων 5 εκατ. είναι κάτω των δέκα ετών, οι γονείς γνωρίζουν ότι πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στο ατελείωτο σερφάρισμα των παιδιών τους.
Για το λόγο αυτό, επιδιώκουν να γίνουν φίλοι μαζί τους στο facebook χρησιμοποιώντας ακόμα και ψευδώνυμο! Όμως ένα μεγάλο ποσοστό γονιών επιλέγουν έναν άλλο, όχι και τόσο αποτελεσματικό τρόπο: Απαγορεύουν στα παιδιά τους να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή το κινητό τους τηλέφωνο, με αμφίβολα όμως αποτελέσματα.
Όπως μάλιστα προκύπτει από έρευνα του ανεξάρτητου ινστιτούτου Pew Research Center στις ΗΠΑ, περίπου τέσσερις στους δέκα γονείς (59%) έχουν ελέγξει το αρχείο των κλήσεων ή τα μηνύματα του κινητού τηλεφώνου των παιδιών τους. Όσο για το διαδίκτυο, το 61% ελέγχει ποιες σελίδες επισκέπτονται οι έφηβοι και το 60% έχει αναζητήσει το προφίλ του γιου ή της κόρης του στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.
Από τους γονείς που είναι και οι ίδιοι χρήστες του Facebook, το 83% είναι «φίλοι» με τα παιδιά τους.
Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1.060 γονέων και αφορούσε τον έλεγχο που ασκούν στα παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Στους 25 ανέρχονται οι επιζώντες από συντριβή αεροπλάνου στο Καζακστάν
• Αρχιεπίσκοπος: Να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις