Καύσιμα: Νέο «χτύπημα» στην τσέπη των καταναλωτών - Πόσο αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο οι τιμές

Καύσιμα: Νέο «χτύπημα» στην τσέπη των καταναλωτών - Πόσο αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο οι τιμές

Σε κλοιό αυξήσεων βρίσκονται οι καταναλωτές, καθώς το ράλι στις τιμές των καυσίμων συνεχίζεται, με το κόστος σε βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης να καταγράφει νέα άνοδο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένονται και νέες αυξήσεις τις επόμενες ημέρες, οι οποίες ενδέχεται να φτάσουν έως και τα δύο σεντ το λίτρο, εντείνοντας την ανησυχία των πολιτών και επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το κόστος μετακίνησης.

Έσπασε το φράγμα των €2 το πετρέλαιο κίνησης

Η εικόνα στις τιμές των καυσίμων είναι ενδεικτική της έντονης ανοδικής πορείας που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.

Με βάση τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών, η τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων κυμαίνεται από €1,599 μέχρι €1,749 το λίτρο, ενώ η αμόλυβδη 98 οκτανίων διατίθεται από €1,639 μέχρι €1,799.

Ακόμη μεγαλύτερη είναι η επιβάρυνση για τους οδηγούς πετρελαιοκίνητων οχημάτων, καθώς η τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεκινά από €1,865 και φτάνει μέχρι τα €2,039 το λίτρο.

Το πρωί της 21ης Σεπτεμβρίου, μάλιστα, το πετρέλαιο κίνησης ξεπέρασε στην Κύπρο το ψυχολογικό όριο των €2 το λίτρο, καταγράφοντας ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Οι τιμές στα πρατήρια

Αμόλυβδη 95 οκτανίων

- Φθηνότερη τιμή: €1,599
- Ακριβότερη τιμή: €1,749

Αμόλυβδη 98 οκτανίων

- Φθηνότερη τιμή: €1,639
- Ακριβότερη τιμή: €1,799

Πετρέλαιο κίνησης

- Φθηνότερη τιμή: €1,865
- Ακριβότερη τιμή: €2,039

Η αύξηση από την 1η Μαρτίου

Η εικόνα γίνεται ακόμη πιο επιβαρυντική εάν συγκριθούν οι σημερινές τιμές με εκείνες της 1ης Μαρτίου, ημέρας που χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς για την έναρξη του πολέμου.

Συγκεκριμένα, από τότε η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί κατά 36 σεντ το λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης κατά 53 σεντ το λίτρο, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης καταγράφει αύξηση 61 σεντ το λίτρο.

Την ίδια ώρα, οι πρατηριούχοι προειδοποιούν για περαιτέρω αυξήσεις στην αγορά.

Ο Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, μιλώντας στο ThemaOnline, ανέφερε ότι οι τελευταίες αυξήσεις διαμορφώθηκαν σε περίπου δύο σεντ το λίτρο στη βενζίνη, πέντεμισι σεντ στο πετρέλαιο κίνησης και τρία σεντ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Όπως προκύπτει από τις εκτιμήσεις της αγοράς, το ανοδικό κύμα δεν φαίνεται να έχει ακόμη ολοκληρωθεί, με τους καταναλωτές να βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο νέων ανατιμήσεων μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE