Δίκη Φαίδωνος: Κατέθεσαν πάνω από δέκα μάρτυρες κατηγορίας - Συνεχίστηκε η διαδικασία

Δίκη Φαίδωνος: Κατέθεσαν πάνω από δέκα μάρτυρες κατηγορίας - Συνεχίστηκε η διαδικασία

Με την παρουσίαση και εξέταση νέων μαρτύρων κατηγορίας συνεχίστηκε την Τρίτη, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου, η ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση εναντίον του τελούντα σε αργία Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος.

Η διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών ΜΕ απόφαση του Δικαστηρίου, το οποίο έκανε αποδεκτό σχετικό αίτημα της κατηγορούσας αρχής. Ως επόμενες ημερομηνίες ακρόασης έχουν οριστεί η 29η Σεπτεμβρίου και η 6η Οκτωβρίου, οπότε και αναμένεται να συνεχιστεί η παρουσίαση της υπόθεσης από την κατηγορούσα αρχή.

Στις τελευταίες δικασίμους, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσαν πρόσωπα από το εργασιακό περιβάλλον της παραπονούμενης, καθώς και μέλη της ανακριτικής ομάδας της Αστυνομίας και εμπειρογνώμονες.

Η μαρτυρία τους αφορά στοιχεία και δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης.

Από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, στα τέλη Ιουλίου, έχουν καταθέσει ενώπιον του Κακουργιοδικείου περισσότεροι από δέκα μάρτυρες κατηγορίας.

Ο κ. Φαίδωνος αντιμετωπίζει συνολικά πέντε κατηγορίες, οι οποίες αφορούν βιασμό, άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας, άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας με άλλη πράξη, επίθεση που προκάλεσε πραγματική σωματική βλάβη, καθώς και χορήγηση φαρμάκου ή άλλης ουσίας ικανής να ναρκώσει ή να εξουδετερώσει τη δύναμη αντίστασης προσώπου.

Ο κατηγορούμενος έχει δηλώσει μη παραδοχή και στις πέντε κατηγορίες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE