VIDEO - «Θα συγκινηθούμε όταν παρασύρουν κανένα παιδάκι;» – Καμπανάκι για τα ηλεκτρικά σκούτερ στη Λευκωσία

VIDEO - «Θα συγκινηθούμε όταν παρασύρουν κανένα παιδάκι;» – Καμπανάκι για τα ηλεκτρικά σκούτερ στη Λευκωσία

Προβληματισμό προκαλεί η ολοένα και πιο συχνή απερίσκεπτη χρήση ηλεκτρικών σκούτερ στους δρόμους της Λευκωσίας, με εικόνες από τη Λεωφόρο Μακαρίου να αναδεικνύουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν τόσο για τους ίδιους τους χρήστες όσο και για πεζούς και οδηγούς.

Το ζήτημα αναδεικνύεται μέσα από ανάρτηση του Γιώργου Σολωμού, ο οποίος καταγράφει περιστατικά από το βράδυ του Σαββάτου στη Λεωφόρο Μακαρίου.

Όπως αναφέρει, άτομα που κινούνται με ηλεκτρικά σκούτερ πραγματοποιούν συνεχώς διαδρομές στη λεωφόρο, αναπτύσσοντας υψηλές ταχύτητες και κάνοντας ακόμη και σούζες. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως σημειώνει, οι χρήστες φέρουν κράνη και χρησιμοποιούν φώτα, ενώ σε άλλες όχι.

Η εικόνα αυτή έρχεται να προστεθεί στους προβληματισμούς που προκαλεί η χρήση ηλεκτρικών πατινιών με τρόπο που ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τους ίδιους τους χρήστες, αλλά και πεζούς και οδηγούς.

Πατίνια που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα ανάμεσα σε πεζούς, παραβιάσεις κανόνων οδικής κυκλοφορίας, απότομες αλλαγές πορείας και χρήση σε σημεία όπου δεν επιτρέπεται, καταγράφονται ολοένα και συχνότερα.

Ο Γιώργος Σολωμού εκφράζει την ανησυχία του για την κατάσταση, υποστηρίζοντας ότι αυτή εξελίσσεται χωρίς ουσιαστική παρέμβαση. Παράλληλα, προειδοποιεί για το ενδεχόμενο να προκληθεί σοβαρό ατύχημα, είτε με την παράσυρση κάποιου πεζού, ακόμη και παιδιού, είτε με τον τραυματισμό των ίδιων των χρηστών.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 19:00 το 6ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης στην Πύλα, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν. Η κοινή τους παρουσία στο φεστιβάλ είχε συμφωνηθεί κατά την τελευταία συνάντησή τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE