ΚΟΣΜΟΣ

Επίδειξη δύναμης από τις ΗΠΑ και μήνυμα στη Βόρειο Κορέα

Επίδειξη δύναμης από τις ΗΠΑ και μήνυμα στη Βόρειο Κορέα

Ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό Β-52, με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών όπλων πέταξε πάνω από τη Νότια Κορέα.

Συνοδευόταν από ένα αμερικανικό F-16 και ένα νοτιοκορεατικό F-15.

Η ενέργεια αυτή θεωρείται ως μια επίδειξη δύναμης λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Βορείου Κορέας ότι έκανε πετυχημένη δοκιμή βόμβας υδρογόνου, κάτι που κλιμακώνει την ένταση στην κορεατική χερσόνησο.

«Οι ΗΠΑ παραμένουν σταθερές στη δέσμευσή τους να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία της Κορέας και να διατηρήσουν την σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο με τη χρήση εκτεταμένων δυνάμεων αποτροπής σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο πτέραρχος, διοικητής της αεροπορικής δύναμης των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα.

«Η πολεμική μας αεροπορία είναι έτοιμη να τιμωρήσει άμεσα οποιαδήποτε πρόκληση οποτεδήποτε, οπουδήποτε και όποια μορφή κι αν έχει», σημείωσε ο διοικητής επιχειρήσεων της πολεμικής αεροπορίας της Νότιας Κορέας.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, που επισκέφθηκε στρατιωτικές εγκαταστάσεις χαρακτήρισε την τέταρτη πυρηνική δοκιμή ως βήμα αυτοάμυνας. Είπε πως ήταν «μια δίκαιη πράξη για την οποία δεν πρέπει να ασκείται κριτική».

Σε αυτό το ανησυχητικό πλαίσιο, 300 αλεξιπτωτιστές συμμετείχαν σε άσκηση της 1ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας της Ιαπωνίας.

Εξάλλου, ο Ιάπωνας υπουργός άμυνας, σχολιάζοντας την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ δήλωσε ότι «η Ιαπωνία δεν μπορεί να αποδεχθεί τέτοιου είδους συμπεριφορά».

Πηγή: KYΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top