ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό: Πρόσω ολοταχώς για δημοψήφισμα - Καθόλου τυχαία η δήλωση Τορναρίτη

Κυπριακό: Πρόσω ολοταχώς για δημοψήφισμα - Καθόλου τυχαία η δήλωση Τορναρίτη

Μπορεί τα υπόλοιπα κόμματα στο κυπριακό πολιτικό σκηνικό να χορεύουν σε προεκλογικούς ρυθμούς όμως στον ΔΗΣΥ έχουν άλλη προσέγγιση.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Η χθεσινή αναφορά (10/1,) του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΣΥ Νίκου Τορναρίτη, περί αναβολής των προεκλογικών διαδικασιών στο κόμμα αναμένοντας εξελίξεις στο Κυπριακό καθόλου τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Ο ΔΗΣΥ ως κυβερνών κόμμα και ο Νίκος Τορναρίτης ως ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος είναι σε  θέση να γνωρίζουν κάτι παραπάνω από τους υπολοίπους.

Παρόλο που η κυβέρνηση προσπαθεί με νύχια και με δόντια στο επικοινωνιακό κομμάτι να δείξει πως τίποτα δεν είναι συμφωνημένο και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, η περιρρέουσα ατμόσφαιρά συνηγορεί στο γεγονός ότι πολύ δύσκολα δεν θα έχουμε δημοψήφισμα.

Αξίζει ενδεικτικά να αναφέρουμε την πρόσφατη δήλωση του Γ.Γ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, ο οποίος εμφανίστηκε σχεδόν βέβαιος ότι εντός του 2016 θα υπάρξει λύση.

Σε παρόμοιες δηλώσεις έχουν προβεί και αρκετοί ευρωπαίοι αξιωματούχοι ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση του πρώην κατοχικού ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος προέβλεψε ότι μέσα στην τρέχουσα χρονιά θα υπάρξει λύση.

Ως εκ τούτου συνυπολογίζοντας κανείς και την δήλωση του απεσταλμένου στην Κύπρο ειδικού συμβούλου του ΟΗΕ, Εσπεν Μπαρθ Αϊντε για ευθυγραμμισμό των άστρων εις ότι αφορά την λύση, όλα δείχνουν οδηγούμαστε προς ολοταχώς σε δημοψήφισμα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top