Ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για το Κυπριακό ο ΠτΔ - «Υπήρξε μια διεξοδική ανταλλαγή απόψεων»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου.

Κατά την επιμέτρηση της ποινής, το Κακουργιοδικείο υπογράμμισε τη σοβαρότητα των αδικημάτων, επισημαίνοντας ότι στρέφονται κατά θεμελιωδών αγαθών, όπως η ανθρώπινη ζωή και η σεξουαλική ελευθερία, και ότι η αντιμετώπισή τους επιβάλλει αυστηρές και αποτρεπτικές ποινές.
Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδόθηκε στις συνθήκες υπό τις οποίες διαπράχθηκαν τα αδικήματα. Το Δικαστήριο αναφέρθηκε στην παρατεταμένη και επαναλαμβανόμενη, με διάφορους τρόπους, προσπάθεια του κατηγορουμένου να θανατώσει την παραπονούμενη με την άσκηση ακραίας βίας και εν τέλει τον βιασμό της ο οποίος τελέστηκε ενώ η παραπονούμενη δεν είχε πλέον τις αισθήσεις της, γεγονός που προκαλεί αποτροπιασμό.
Κατά την επιμέτρηση συνεκτιμήθηκαν ακόμη οι συνέπειες που είχε το περιστατικό για την Παραπονούμενη λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις σωματικές κακώσεις που υπέστη όσο και το βαθύ και ανεξίτηλο ψυχικό τραύμα που της άφησε το συμβάν.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Φρίκη στην Αγία Νάπα: Ένοχος 20χρονος για απόπειρα φόνου και βιασμό 26χρονης
Οι ποινές των 15 και 12 ετών θα συντρέχουν, ενώ από την περίοδο έκτισης θα αφαιρεθεί το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο καταδικασθείς τελούσε υπό προσωποκράτηση για την παρούσα υπόθεση, δηλαδή από τις 11 Σεπτεμβρίου 2024.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα ευρήματα του Δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος και η 26χρονη παραπονούμενη γνωρίστηκαν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και ακολούθως μετέβησαν στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η τελευταία στην Αγία Νάπα.
Όταν η παραπονούμενη αρνήθηκε να συναινέσει σε ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή, ο κατηγορούμενος εξαπέλυσε εναντίον της ιδιαίτερα βίαιη επίθεση, καταφέροντάς της επανειλημμένα χτυπήματα, πιέζοντας με δύναμη και για παρατεταμένο χρονικό διάστημα τον λαιμό της και καλύπτοντας τη μύτη και το στόμα της, μέχρι που εκείνη έχασε πλήρως τις αισθήσεις της.
Το Κακουργιοδικείο έκρινε ότι οι ενέργειες του κατηγορουμένου καταδείκνυαν πρόθεση θανάτωσης της. Αφού η παραπονούμενη έχασε τις αισθήσεις της, ο κατηγορούμενος αφαίρεσε το κάτω μέρος του μαγιό της και την βίασε. Ακολούθως, την εγκατέλειψε αιμόφυρτη και αβοήθητη στο δωμάτιο, πιστεύοντας ότι είχε πεθάνει.
Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδόθηκε στα εκτεταμένα τραύματα που έφερε η παραπονούμενη, τα οποία κρίθηκαν συμβατά με παρατεταμένες προσπάθειες στραγγαλισμού και ασφυξίας, καθώς και στη συνολική συμπεριφορά του κατηγορουμένου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επίθεση.
Η παραπονούμενη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο, όπου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και παρέμεινε για 48 ώρες, μέχρι να διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ ακολούθως νοσηλεύτηκε για αρκετές ακόμη ημέρες, προτού λάβει εξιτήριο.
Η καταδικαστική απόφαση στηρίχθηκε στην αξιόπιστη μαρτυρία της παραπονούμενης, η οποία ενισχυόταν από ιατροδικαστικά και επιστημονικά ευρήματα, εξετάσεις DNA, μαρτυρίες ανεξάρτητων μαρτύρων και υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, οδηγώντας το Δικαστήριο στην απόρριψη της εκδοχής του κατηγορουμένου ως αναξιόπιστης.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




