Αναστολή απεργιακών μέτρων για 15 μέρες αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί ορισμένου-αορίστου χρόνου

Αναστολή απεργιακών μέτρων για 15 μέρες αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί ορισμένου-αορίστου χρόνου

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των εκπαιδευτικών ορισμένου-αορίστου χρόνου σε προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, η οποία συνήλθε το πρωί της Παρασκευής, αποφάσισε να αναστείλει για 15 μέρες την εικοσιτετράωρη απεργία που επρόκειτο να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε να δοθεί χρόνος στην Υπουργό Παιδείας και κατ’ επέκταση στην Κυβέρνηση να υλοποιήσει αυτά που είχαν συζητηθεί στη συνάντηση των εκπαιδευτικών με την Υπουργό την Τετάρτη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ανδρέας Κουννής, Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ.

«Πλέον μπαίνουμε σε συζήτηση για τα 2 ζητήματα που εκκρεμούσαν», σημείωσε, εξηγώντας ότι το πρώτο ζήτημα είναι η κάλυψη των εργαζομένων όχι με ανεργιακό επίδομα για τους 3 μήνες του καλοκαιριού αλλά με ειδικό επίδομα αναπλήρωσης εισοδήματος για αυτούς τους μήνες με αναδρομική ισχύ από το φετινό καλοκαίρι. «Είναι νέο δεδομένο και μία εξέλιξη που αξιολογούμε θετικά», είπε, προσθέτοντας ότι «η Κυβέρνηση θα αξιολογήσει την πρόταση που θα δώσουμε τις επόμενες ώρες».

Το δεύτερο ζήτημα, συνέχισε, είναι ότι η Υπουργός Παιδείας θα δώσει γραπτώς τη δέσμευσή της για προκηρύξεις σε όλα τα υποστηρικτικά προγράμματα, όπως προβλέπει και το νομοσχέδιο, ώστε να καλυφθούν και αυτοί οι λίγοι εργαζόμενοι που δεν έχουν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου.

Στη Συνέλευση, η οποία διήρκεσε 2 ώρες και 15 λεπτά, συμμετείχαν πέραν των 150 εργαζομένων, κατέληξε ο κ. Κουννής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου- Οι διαφορετικές τάσεις για τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών- Φωνές για περισσότερο χρόνο

ΔΗΣΥ: Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου- Οι διαφορετικές τάσεις για τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών- Φωνές για περισσότερο χρόνο

Σε μια συνεδρίαση με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, εισέρχεται σήμερα ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος καλείται σήμερα στις 17:00, να συζητήσει και να αποφασίσει επί της εισήγησης του Εκτελεστικού Γραφείου για το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας ανάδειξης του υποψηφίου του ΔΗΣΥ, για τις Προεδρικές Εκλογές του 2028.

BEST OF TOTHEMAONLINE