ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΤΡΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ: Το χαμόγελο του Χρ. Θωμά στη δικαστική αίθουσα, μέσα από τα μάτια ενός δημοσιογράφου

ΤΡΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ: Το χαμόγελο του Χρ. Θωμά στη δικαστική αίθουσα, μέσα από τα μάτια ενός δημοσιογράφου

Όλα όσα έγινα πίσω από την κλειστή πόρτα του Κακουργιοδικείου. Η συμπεριφορά του Θωμά που προβλημάτισε.

12 Ιανουαρίου - Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού ώρα 9:20 το πρωί.

Την Τρίτη (12/01) όπως προαναφέραμε και σε προηγούμενα μας ρεπορτάζ, παρουσιάστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου ο 31χρονος Χρηστάκης Θωμά, ο οποίος κατηγορείται για φόνο εκ προμελέτης των αδελφών Ντορζή και του Μιλτιάδου.

Προσερχόμενοι στην αίθουσά, η οποία μετατράπηκε σε αστακό από τα μέλη της Αστυνομίας, στην πόρτα αναφέρουμε τα ονόματα μας για το ποιος θα παρακολουθήσει τη διαδικασία.

Μετά από λίγο εισέρχεται στην αίθουσα ο Θωμά, το βλέμμα αλλού αλλά σταθερό, στέκεται άνετος μπροστά από την θέση του και με τα χεριά σταυρωμένα με τις χειροπέδες και χαμογελά. Λες και βρίσκεται στον κόσμο του. Λες και δεν ήταν αυτός που στέρησε τα παιδιά από τις μανάδες τους, που έντυσε κόσμο στα μαύρα...

Αυτό ήταν και το σχόλιο άλλωστε που έγινε και στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια μέσα στην αίθουσα.

Ο Θωμά συνομιλεί για λίγο με τον δικηγόρο του, ο οποίος επίσης φαίνεται αισιόδοξος. Καταλαβαίνεις ότι κάτι ετοιμάζουν!

Πίσω, στο τελευταίο κάθισμα, ο πατέρας του Θωμά, ο «Λοκατζής», ανέκφραστος και αυτός, αναμένοντας να ξεκινήσει η διαδικασία.

Στην αίθουσα εισέρχονται οι δικαστές και αρχίζει η διαδικασία. Ο δικηγόρος της Δημοκρατίας προσάπτει την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης για τα τρία θύματα του Θωμά. Ο ίδιος με αποφασιστικό ύφος απαντά πως δεν αποδέχεται την κατηγορία. Στην αίθουσα ακούγονται τρία «ΟΧΙ».

Η δικαστής ακούει με προσοχή τα όσα αναφέρει εκ νέου ο Εισαγγελέας, ο οποίος επισημαίνει πως υπάρχουν δυο μάρτυρες που έχουν δει τον Θωμά να διαπράττει το έγκλημα. Ένα μάρτυρα για τον Παράσχο Ντορζή και ακόμη έναν για τον Μιλτιάδους και Κωσταντίνο Ντορζή.

Η δικαστής αναφέρει πως ο Θωμά είναι αντιμετώπως με το σοβαρότερο ποινικό αδίκημά των ισόβιων δεσμών.

Γιατί όμως άλλαξε ο Θωμά;

Όπως είχαμε αποκαλύψει σε ρεπορτάζ μας, ο Θωμά κατά την ώρα της σύλληψης του αλλά και μετά στη θεληματική του κατάθεση παραδέχθηκε ενοχή. Μάλιστα όπως μας ανέφεραν οι αξιόπιστες πηγές μας την ώρα της σύλληψης του έκλαιγε εκφράζοντας μεταμέλεια για το έγκλημα που διέπραξε.

Σήμερα, σχεδόν δυο μήνες μετά από το φονικό, ο 31χρονος έδειξε άλλο πρόσωπο, αγέρωχος, άνετος και με βλέμμα σκληρό. Προσπάθησε να σώσει το εαυτό του. 

Η υπόθεση του τριπλού φονικού θα μας απασχολήσει έντονα το επόμενο διάστημα, με την ακροαματική διαδικασία να ορίζεται στις 29-30 Μαρτίου του 2016 και με τους μάρτυρες κατηγορία; να ξεπερνούν τους εβδομήντα.  

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top