Κυπριακό: Χριστοδουλίδης – Ερχιουρμάν μαζί στο φεστιβάλ της Πύλας – Νέο ραντεβού την επόμενη εβδομάδα

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης – Ερχιουρμάν μαζί στο φεστιβάλ της Πύλας – Νέο ραντεβού την επόμενη εβδομάδα

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωσή της.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Προστατευόμενη Περιοχή των Ηνωμένων Εθνών, με τους δύο ηγέτες να συμφωνούν ότι θα συνεχίσουν τις συζητήσεις τους σε νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν, Χριστοδουλίδης και Ερχιουρμάν προσβλέπουν στην επικείμενη επίσκεψη στην Κύπρο της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν.

Παράλληλα, συμφώνησαν να παραστούν στο φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στην Πύλα το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2026.

Οι δύο ηγέτες αποφάσισαν επίσης να συμμετάσχουν από κοινού σε προσεχείς συνεδριάσεις της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, της Τεχνικής Επιτροπής για τη Νεολαία και της Καθοδηγητικής Επιτροπής του Συμβουλευτικού Σώματος της Κοινωνίας των Πολιτών.

Το επόμενο ραντεβού τους έχει οριστεί για την ερχόμενη εβδομάδα, με στόχο τη συνέχιση των συζητήσεων, χωρίς να προσδιορίζεται στο ανακοινωθέν συγκεκριμένη ημερομηνία.

Το ανακοινωθέν των ΗΕ

Ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση, σε θετικό κλίμα, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στην Προστατευόμενη Περιοχή των Ηνωμένων Εθνών.

Οι δύο ηγέτες προσβλέπουν στην επικείμενη επίσκεψη στην Κύπρο της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν.

Συμφώνησαν να παραστούν στο επικείμενο φεστιβάλ στο χωριό Πύλα/Pile, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2026.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης να παραστούν από κοινού σε προσεχείς συνεδριάσεις της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, της Τεχνικής Επιτροπής για τη Νεολαία και της Καθοδηγητικής Επιτροπής του Συμβουλευτικού Σώματος της Κοινωνίας των Πολιτών.

Τέλος, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συνεχίσουν τις συζητήσεις τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

BEST OF TOTHEMAONLINE