ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραλήρημα Ερτογάν – Εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό, απειλεί ανοικτά και αποκλείει πολιτικά

Παραλήρημα Ερτογάν – Εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό, απειλεί ανοικτά και αποκλείει πολιτικά

Ανθρωποκυνηγητό εξαπέλυσε η Τουρκική Αστυνομία υπό τις εντολές του προέδρου Ερτογάν, με σκοπό να «καθαρίσει» τη χώρα από «παράσιτα», «ασεβής» και «τρομοκράτες»

Πήρε φόρα η Τουρκία, μετά τα χτεσινά τραγικά γεγονότα στην πλατεία Σουλτάν Αχμέτ. Βάσει πληροφοριών του ΚΥΠΕ, την Τρίτη (12/01), πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις της τουρκικής αστυνομίας σε πέντε επαρχίες ( Άγκυρα, Κίλις, Σανλιούρφα, Μερσίνη, Άδανα) και συνελήφθησαν 59 ύποπτα μέλη του ISIS.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, φέτος, μέσα σε 11 μέρες έχουν συλληφθεί 73 άτομα, τα 41 εκ των οποίων οδηγήθηκαν στο δικαστήριο και τα 4 τέθηκαν υπό κράτηση.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε για «εθνική ενότητα και αλληλεγγύη» , ενώ επανέλαβε την δέσμευση της Τουρκίας, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. «Η Τουρκία θα σωθεί μόνο από Τούρκους», πρόσθεσε.

Σε δείπνο που παραχώρησε ο ίδιος στην Άγκυρα, για του πρέσβεις που θητεύουν στη χώρα του, ξεκίνησε επιβεβαιώνοντας την αποφασιστικότητα της χώρας του να παραμείνει σταθερή, απορρίπτοντας κάθε είδους ξένη επιρροή.

Παράλληλα, δεν έχασε την ευκαιρία να καταδικάσει την κριτική κατά της πολιτικής της κυβέρνησής του, από διάφορες ξένες πηγές. «Κάποιοι μας επικρίνουν , λέγοντας ότι είναι κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων . Αλλά τα δικαιώματα του λαού μας παραβιάζονται από τρομοκρατικές οργανώσεις», δήλωσε.

Η «επίθεση» όμως του κ. Ερτογάν δεν κατευθύνθηκε μόνο στο εξωτερικό. Δριμεία ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε και προς το εσωτερικό, αποκαλώντας  όσους ασχολούνται πολιτικά – διαλεκτικά με το θέμα «διανοούμενους».

Σχολιάζοντας τη δράση τους σημείωσε:

«Εμείς δεν θα ασχοληθούμε με τις ΜΚΟ , το HDP , το PKK και τους υποστηρικτές τους. Θα παλέψουμε μέχρι και ο τελευταίος τρομοκράτης  πέσει και δεν θα ζητήσουμε την άδεια κανενός».

Απευθυνόμενος παράλληλα στους πολίτες των ανατολικών επαρχιών της χώρας, συνέχισε:

«Έχουμε κατασκευάσει εγκαταστάσεις στα ανατολικά . Η περιοχή αυτή έχει γίνει πλούσια λόγω ημών και οφείλει να μας σεβαστεί».

Τέλος δεν είχε το παραλήρημα του Τούρκου προέδρου, ο οποίος αρκέστηκε στην εξής ανακεφαλαίωση:

«Εκείνοι που επωφελούνται από τη χώρα μας , ενώ την προδίδουν θα τιμωρηθούν».

Επιμέλεια: Ανδρέας Χαραλάμπους

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top