Συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσίας για συνομιλίες Συρίας χωρίς προϋποθέσεις

Συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσίας για συνομιλίες Συρίας χωρίς προϋποθέσεις

Hνωμένες Πολιτείες και Ρωσία έχουν συμφωνήσει ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες στις 25 Ιανουαρίου για τη Συρία μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολιτευτικών ομάδων πρέπει να προχωρήσουν χωρίς προϋποθέσεις, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, o εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κέρμπι ανέφερε ότι σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι με το Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε «βαθειά ανησυχία» για τις επιθέσεις εναντίον αμάχων στη Συρία.

Κέρι και Λαβρόφ θα συναντηθούν τις 20 Ιανουαρίου στη Ζυρίχη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν μιλώντας αφότου έγινε κατορθωτό να παραδοθούν τρόφιμα σε κατοίκους της πόλης Μαντάγια, οι οποίοι επιβίωναν με σούπα από βρασμένο γρασίδι, προειδοποίησε όλες τις πλευρές την Πέμπτη ότι η χρήση της μεθόδου της λιμοκτονίας ως όπλου αποτελεί έγκλημα πολέμου.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: η χρήση λιμοκτονίας ως όπλο πολέμου είναι έγκλημα πολέμου», είπε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

Όλες οι πλευρές, πρόσθεσε, «συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης της Συρίας η οποία και έχει την πρωταρχική ευθύνη να προστατεύσει τους Σύρους, διαπράττουν αυτή και άλλες φρικτές πράξεις που απαγορεύονται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο - Έκλεισαν, προληπτικά, σχολεία στη Λεμεσό

LIVE: Συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο - Έκλεισαν, προληπτικά, σχολεία στη Λεμεσό

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς μετά τον θάνατο του αλί Χαμενεΐ, Ισραήλ και ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέο κύμα επιθέσεων κατά του Ιράν που απάντησε με μπαράζ αντιποίνων σε αμερικανικούς στόχους της περιοχής Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μήνυμα ξεκαθάρισε πως «η πατρίδα μας δεν μετέχει με οιονδήποτε τρόπο και ούτε προτίθεται να αποτελέσει μέρος οποιασδήποτε στρατιωτικής επιχείρησης». Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE