Η «Αλήθεια» στο κύριο θέμα με τίτλο «Ψωνίζουμε λίγα πληρώνουμε πολλά» γράφει για συντριπτική απάντηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προς την Kυβέρνηση, σε σχέση με τις πιέσεις που βιώνουν οι καταναλωτές. Σε άλλο θέμα γράφει για ανοιχτό ενδεχόμενο ανακοινώσεων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό μέσα στο Σαββατοκύριακο και πριν από την τριμερή συνάντηση. Αλλού γράφει για εσωτερική αναταραχή στο ρεπουμπλικανικό κόμμα των ΗΠΑ, μετά την πρόσφατη εκλογική ήττα.
Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα με τίτλο «Έστησαν 'πλέγμα' για 'μεγάλα ψάρια'» γράφει για μεγάλη επιχείρηση για ξήλωμα κυκλώματος ναρκωτικών, με τη συνεργασία Αστυνομίας και ΜΟΚΑΣ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το ΑΚΕΛ θα προχωρήσει σε συζήτηση ονομάτων υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές του 2028, μετά τη διεξαγωγή συνδιασκέψεων. Αλλού γράφει για γιατρό που εισήγαγε παράνομα μπότοξ στην Κύπρο και διαφήμιζε θεραπείες σε νοσηλευτήριο συμβεβλημένο με το ΓεΣΥ.
«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Πακέτο συμφωνίας με 4 οδοφράγματα» γράφει ότι η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, επιδιώκει συμφωνία για ΜΟΕ που αφορούν άνοιγμα τεσσάρων σημείων διέλευσης και αποναρκοθέτηση. Σε άλλο θέμα γράφει για τη διαμαρτυρία εργαζομένων στα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, που μένουν χωρίς εισόδημα για πέντε μήνες. Αλλού γράφει για ισχυρό πλήγμα σε κύκλωμα ναρκωτικών από την πρώτη μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Η «Χαραυγή» στο κύριο θέμα με τίτλο «Προύντζος - Χαρμαντζί με κοινές προτάσεις προς Ολγκίν» γράφει για κοινές προτάσεις που θα κατατεθούν σε κοινή συνάντηση στις 9/11 και αφορούν αποκατάσταση κτιρίων της πρωτεύουσας εντός της γραμμής κατάπαυσης του πυρός. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας δεν ζητούν χάρη, αλλά δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Αλλού γράφει ότι οι έρευνες για τη σύμβαση έργου στον Ακάμα κρατούνται στα συρτάρια και ότι το ΑΚΕΛ ζητά απαντήσεις.
Η αγγλόφωνη “Cyprus Mail” στο κύριο θέμα με τίτλο «Χτύπημα της Αστυνομίας στο οργανωμένο έγκλημα» γράφει για σύλληψη 26 ατόμων σε επιχειρήσεις κατά του οργανωμένου εγκλήματος και κατάσχεση €750.000. Σε άλλο θέμα γράφει για ανάγκη διάθεσης κονδυλίων για τη διαχείριση επικίνδυνων οικοδομών. Αλλού προβάλλει τη χθεσινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη σε σχολείο στην Πάφο.
Η εβδομαδιαία «Γνώμη» στο κύριο θέμα της με τίτλο «'Ο κόσμος αλλάζει'» γράφει για μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, και αναφέρεται στα εκλογικά αποτελέσματα σε ΗΠΑ, Ισραήλ, Βραζιλία, Βουλγαρία και Σερβία. Σε άλλο θέμα γράφει για «ορφανές» ευθύνες για την περιβαλλοντική καταστροφή στον Ακάμα. Αλλού γράφει για το διακύβευμα των προεδρικών εκλογών, αντιπαραβάλλοντας το «κατεστημένο της αμαρτωλής δεξιάς» με «τις δυνάμεις της προοδευτικής αλλαγής».
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Ο Λουκάς Φουρλάς ανοίγει τον δρόμο για φθηνότερες σπουδές στη Βρετανία» γράφει για μία εξέλιξη που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για χιλιάδες νέους στην ΕΕ με μείωση των διδάκτρων στα βρετανικά πανεπιστήμια. Σε άλλο θέμα γράφει για μνήμες από την κατεχόμενη Κατωκοπιά. Αλλού γράφει για «αφηγήματα Έρχιουρμαν» και για επιστράτευση της «απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων».
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ