Ρέντσι: Τελείωσε η εποχή που οι Βρυξέλλες έλεγχαν την Ιταλία με τηλεχειριστήριο

Ρέντσι: Τελείωσε η εποχή που οι Βρυξέλλες έλεγχαν την Ιταλία με τηλεχειριστήριο

Η Ιταλία αξίζει σεβασμό δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέο Ρέντσι, ενώ σημείωσε ότι η σύγκρουση με την Κομισιόν δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στα δημοσιονομικά της χώρας.

«Η εποχή κατά την οποία οι Βρυξέλλες έλεγχαν την Ιταλία με τηλεχειριστήριο τελείωσε», πρόσθεσε ο κ. Ρέντσι απαντώντας σε αναφορές του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Τόνισε επίσης ότι «τελείωσε και η περίοδος κατά την οποία η Ιταλία παρουσιαζόταν στις Βρυξέλλες με το καπέλο του επαίτη στο χέρι».

Ο κ. Ρέντσι αναγνώρισε ότι την ευελιξία την εισήγαγαν οι Βρυξέλλες αλλά «μόνο όταν η Ιταλία τη ζήτησε με πολύ επίμονο τρόπο».

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης θεωρεί ότι «χρειάζεται μια οικονομική πολιτική η οποία να νοιάζεται λίγο περισσότερο για όσους δεν έχουν δουλειά και λίγο λιγότερο για την λιτότητα και τους αυστηρούς κανόνες του προϋπολογισμού».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Υπόθεση χρυσών διαβατηρίων – Θα ασκήσει έφεση η Νομική Υπηρεσία

LIVE: Υπόθεση χρυσών διαβατηρίων – Θα ασκήσει έφεση η Νομική Υπηρεσία

Η Νομική Υπηρεσία μελετά την απόφαση της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, σε σχέση με την υπόθεση των χρυσών διαβατηρίων μετά την αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης που οδήγησε στην αθώωση του πρώην προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, και τον πρώην βουλευτή και επιχειρηματία, Χριστάκη Τζιοβάνη. Αναμένονται οι αποφάσεις του γενικού και του βοηθού γενικού εισαγγελέα που θα ξεκαθαρίσουν αν η χθεσινή απόφαση συνιστά και το οριστικό τέλος της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου η οποία αποτελείται από 170 σελίδες, λήφθηκε κατά πλειοψηφία με 2 ψήφους υπέρ και 1 ψήφο κατά. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE