Η Ρωσία αναπτύσσει στην Συρία μυστικά όπλα ηλεκτρονικού πολέμου

Η Ρωσία αναπτύσσει στην Συρία μυστικά όπλα ηλεκτρονικού πολέμου

Τα ρωσικά υπερσύγχρονα ελικόπτερα Kamov Ka-52 θα αναπτυχθούν στις βάσεις της Ρωσίας στην Συρία, αποκαλύπτει το ρωσικό ITAR-TASS.

Τα επιθετικά ρωσικά ελικόπτερα θα χρησιμοποιηθούν για να προστατεύσουν τις ρωσικές δυνάμεις και εγκαταστάσεις στην Συρία, κοντά στην Λατάκια, ενώ δεν αποκλείεται να λάβουν μέρος και σε επιχειρήσεις διάσωσης Ρώσων στρατιωτών, όπως αυτή που έγινε το Νοέμβριο μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους Su-24 από ένα τουρκικό F-16.

Τα Ka-52 θα δώσουν, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, την δυνατότητα στους Ρώσους να δοκιμάσουν νέες τεχνολογίες που έχουν αναπτύξει για τα πεδία των μαχών, με μία από αυτές να είναι το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου KRET Vitebsk EW.

Το σύστημα αυτό προστατεύει τα ελικόπτερα από πυρά σε ακτίνα εκατοντάδων χιλιομέτρων αφού διώχνει τους πυραύλους μακριά από τον στόχο του.

Όταν τεθεί σε λειτουργία το σύστημα, οι Ρώσοι θα μπορούν να προστατέψουν όχι μόνο τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα τους αλλά και οχήματα, κτίρια, προσωπικό, αφού θα μπορούν να κάνουν απρόσβλητο όποιο σημείο στρέψουν τα ηλεκτρονικά τους όπλα.

Το ρωσικό πρακτορείο Sputnik ήδη από το Νοέμβριο έχει κάνει αναφορά για την ανάπτυξη των συγκεκριμένων ρωσικών ελικοπτέρων στην Συρία.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: Στο πλαίσιο ΜΟΕ θα θέσει το θέμα αγνοουμένων σε Τουρκία

Χριστοδουλίδης: Στο πλαίσιο ΜΟΕ θα θέσει το θέμα αγνοουμένων σε Τουρκία

Τα προβλήματα σε σχέση με την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων θα θέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) στην Τουρκία, ανέφεραν οι Πρόεδροι της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας, Μαρία Καλμπουρτζή, και της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, Νίκος Σεργίδης, έπειτα από συνάντηση μαζί του στο Προεδρικό Μέγαρο τη Δευτέρα το μεσημέρι.

BEST OF TOTHEMAONLINE