Πέραν των 250 εκ. η απώλεια εσόδων των ξενοδόχων λόγω των επιθέσεων στο Παρίσι

Πέραν των 250 εκ. η απώλεια εσόδων των ξενοδόχων λόγω των επιθέσεων στο Παρίσι

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι εκτιμάται ότι κόστισαν στους Γάλλους ξενοδόχους 270 εκατ. ευρώ σε απώλεια εσόδων και θα μπορούσε να συνεχίσουν να επηρεάζουν τα ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων, ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος ερευνών MKG.

Η εταιρεία ερευνών ανέφερε ότι το πλήγμα στον κλάδο συνέχισε να είναι αισθητό τον Ιανουάριο, αλλά υπάρχει κάποια προοπτική ανάκαμψης από τα μέσα Φεβρουαρίου, αν δεν υπάρξουν άλλα γεγονότα.

Η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του 2016 που θα διεξαχθεί στη Γαλλία τον Ιούνιο και οι εμπορικές εκθέσεις αναμένεται να βοηθήσουν τη ζήτηση για καταλύματα φέτος, πρόσθεσε η MKG.

"Εκτιμούμε την απώλεια εσόδων για το γαλλικό ξενοδοχειακό κλάδο στα 270 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 146 εκατ. είναι μόνο για το Παρίσι", είπε σε δημοσιογράφους ο Βαγγέλης Παναγιώτης, επικεφαλής ανάπτυξης στην MKG.

Η εκτίμηση της MKG αφορά την περίοδο από τον Νοέμβριο του 2015 έως τον Μάρτιο του 2016.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Κύμα αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ σε Τεχεράνη και Βηρυτό - Οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν ξανά περί τα 100 δολάρια το βαρέλι

LIVE: Κύμα αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ σε Τεχεράνη και Βηρυτό - Οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν ξανά περί τα 100 δολάρια το βαρέλι

«Αν δεν είχαμε κάνει την επίθεση στο Ιράν, τότε θα άρχιζε ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» είπε σε νέες δηλώσεις του ο Ντόναλντ Τραμπ. Drone χτύπησε ξενοδοχείο στη Βαγδάτη, εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα του Ιράκ.

BEST OF TOTHEMAONLINE