Ιστορική πτώση για το Ρούβλι: «Η παγκόσμια οικονομία δε δίνει πραγματικό λόγο, για να ελπίζει κανείς αυτή τη στιγμή»

Ιστορική πτώση για το Ρούβλι: «Η παγκόσμια οικονομία δε δίνει πραγματικό λόγο, για να ελπίζει κανείς αυτή τη στιγμή»

Τις απώλειές του επέκτεινε σήμερα το ρούβλι, το οποίο κινείτο στα 80 ρούβλια ανά δολάριο, κοντά σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο έναντι του αμερικανικού νομίσματος καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν και οι παγκόσμιες αγορές καταγράφουν πτώση.

Το ρούβλι άγγιξε νωρίτερα το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 μηνών στα 80,02 ρούβλια ανά δολάριο πριν ανακάμψει οριακά.

Το ρωσικό νόμισμα υποχώρησε στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 80,1 ανά δολάριο τον Δεκέμβριο του 2014.

Το ευρώ ανήλθε έως τα 87,67 ρούβλια, επίσης το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2014.

Στη χρηματιστηριακή αγορά, ο δείκτης RTS (με νόμισμα αναφοράς το δολάριο) υποχωρούσε στις 11:45 ώρα Ελλάδας κατά 3,16%, ενώ ο δείκτης MICEX (με νόμισμα αναφοράς το ρούβλι) κατέγραφε απώλειες κατά 1,58%.

Για με τους αναλυτές της τράπεζας Alfa, η αγορά «επηρεάζεται από την κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία, η οποία δεν δίνει πραγματικό λόγο για να ελπίζει κανείς αυτή τη στιγμή».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φονική πυρκαγιά: Στα χέρια Χριστοδουλίδη οι εκθέσεις - Στη δημοσιότητα το συντομότερο

Φονική πυρκαγιά: Στα χέρια Χριστοδουλίδη οι εκθέσεις - Στη δημοσιότητα το συντομότερο

Επιδόθηκαν αργά την Παρασκευή οι εκθέσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών, της Πολιτικής Άμυνας και της Αστυνομίας, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, σε σχέση με τις φονικές πυρκαγιές στην επαρχία Λεμεσού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου.