ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσδοκίες Ακιντζί: «Μεγάλο βήμα, η έγκριση της τουρκικής γλώσσας για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας»

Προσδοκίες Ακιντζί: «Μεγάλο βήμα, η έγκριση της τουρκικής γλώσσας για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας»

Διέρρευσαν αποσπάσματα από συζήτηση του Ακιντζί με δημοσιογράφο της Μιλιέτ στο αεροπλάνο για Νταβός, όπου ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εξέφρασε τις προσδοκίες που έχει από τη Συνέλευση Αρχηγών.

Επιμέλεια: Ανδρέας Χαραλάμπους

Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στις μεγάλες προσδοκίες που έχει και την χαρακτήρισε ως ένα σημαντικό βήμα, το οποίο υπόσχεται  πολλές προοπτικές, οι οποίες εύχεται να εκπληρωθούν, βάσει πληροφοριών που απέσπασε ο Δημήτρης Αγάδης, υπεύθυνος για θέματα Τουρκίας  στο ραδιόφωνο του ΑΣΤΡΑ.

Σχολιάζοντας τη στάση του Νίκου Αναστασιάδη, ανέφερε ότι είναι ευχαριστημένος γιατί θεωρεί ότι ο τελευταίος είναι αποφασισμένος  για λύση.

Μεγάλο βάρος, έδωσε στο γεγονός της  κίνησης που θα κάνει ο Κύπριος Πρόεδρος, να προτείνει την τουρκική για επίσημη γλώσσα. Το θεωρεί μεγάλο βήμα για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση - ίσως το δεύτερο μεγαλύτερο μετά την λύση.

Δεν περιμένει, συνέχισε, οικονομική βοήθεια για ανοικοδόμηση του νησιού μετά τη λύση, αφού θεωρεί ότι τα κεφάλαια θα δημιουργηθούν, από επενδύσεις που θα αναγνωρίσουν την προοπτική που υπάρχει στον τόπο.

Πρώτο μέλημα μετά τη λύση, τονίζει , πρέπει να είναι η ένωση του φυσικού αερίου με το Ισραήλ, ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια δυνατή συμμαχία, η οποία μέσω Τουρκίας θα είναι η μεγαλύτερη, ίσως, δύναμη προμήθευσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Τέλος, σημειώνεται, ότι στην Κωσταντινούπολη αναμένεται να μεταβεί ο Άντρος Κυπριανού, για προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούτογλου. Θυμίζουμε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου. Στην Τουρκία θα βρίσκεται επίσης ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάϊντεν, με τον οποίο επίσης πιθανόν είναι να συναντηθεί ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ. 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top