Νέα τραγωδία με μετανάστες στο Αιγαίο - Έξι παιδιά νεκρά

Νέα τραγωδία με μετανάστες στο Αιγαίο - Έξι παιδιά νεκρά

Δύο νέα ναυάγια σκαφών που μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες σημειώθηκαν στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα έξι παιδιά και μία γυναίκα ανασύρθηκαν νεκροί, όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 48 άτομα, προσέκρουσε τα μεσάνυχτα στα βράχια στα ανατολικά των ακτών του Φαρμοκονησίου και βυθίστηκε.

Στη θαλάσσια περιοχή έσπευσε άμεσα πλωτό σκάφος του Λιμενικού που κατάφερε να διασώσει ένα κορίτσι, ενώ τα υπόλοιπα 40 άτομα είχαν καταφέρει να βγουν μόνα τους στεριά.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι έρευνες από ελικόπτερο Super Puma, τρία πλωτά του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη στη θαλάσσια περιοχή της Καλόλιμνου, μετά από τη βύθιση ιστιοφόρου σκάφους που μετέφερε άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό μεταναστών και προσφύγων.

Από τη θαλάσσια περιοχή κατάφεραν να περισυλλεγούν μέχρι στιγμής 26 άτομα, ενώ αγνοείται άγνωστος αριθμός μεταναστών και προσφύγων. Οι πληροφορίες για τον αριθμό των επιβαινόντων παραμένουν συγκεχυμένες, με τους διασωθέντες να αναφέρουν στα στελέχη του Λιμενικού ότι στο ιστιοφόρο επέβαιναν περίπου 70 με 100 άτομα.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού με τρόπο που να διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των νομίμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε την Παρασκευή, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην παρουσίαση του βιβλίου της Δέσπως Κόνιζου Λοϊζιά «Οι γίγαντες των Βορείων Προαστίων», στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE