Πέντε αποστολές μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα σε ευρωπαϊκές χώρες

Πέντε αποστολές μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα σε ευρωπαϊκές χώρες

Με πέντε αποστολές μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ξεκινά το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2016.

Η πρώτη μετεγκατάσταση για τη νέα χρονιά έγινε την περασμένη εβδομάδα με την αποστολή δύο προσφύγων στην Πορτογαλία. Σήμερα ταξίδεψε στην Ιρλανδία μια δεκαμελής οικογένεια από τη Συρία, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα ακολουθούν 20 πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ και την Ερυθραία (τέσσερις οικογένειες και ένας ασυνόδευτος ανήλικος), οι οποίοι θα ταξιδέψουν στη Φινλανδία. Την ίδια μέρα θα φύγουν και επτά οικογένειες από τη Συρία, το Ιράκ και την Ερυθραία για τη Γαλλία (συνολικά 43 άτομα). Θα ακολουθήσει άλλη μία αποστολή στη Γαλλία στις 29 Ιανουαρίου με 51 πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ και την Ερυθραία.

Τον Φεβρουάριο θα ακολουθήσουν μετεγκαταστάσεις σε Ολλανδία και ίσως και Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Πηγές κάνουν λόγο για δύο μέτρα προς όφελος των Τ/κ

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Πηγές κάνουν λόγο για δύο μέτρα προς όφελος των Τ/κ

Δύο μονομερή μέτρα προς όφελος των Τουρκοκύπριων είναι έτοιμος να ανακοινώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέρουν αρμόδιες πηγές, οι οποίες σημειώνουν ωστόσο ότι έχει ζητήσει πρώτα τη θετική τοποθέτηση του Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE