Στις 28 Ιανουαρίου η τριμερής Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ στη Λευκωσία

Στις 28 Ιανουαρίου η τριμερής Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ στη Λευκωσία

Περιφερειακά ζητήματα και θέματα συνεργασίας μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ θα συζητηθούν κατά την τριμερή σύνοδο κορυφής, σε επίπεδο Αρχηγών Κρατών και κυβερνήσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 28 Ιανουαρίου.

Όπως δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Γενικός  Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Ζήνων,  θέματα προτεραιότητας θα είναι εκείνα της ενέργειας και της ασφάλειας.
Τα Υπουργεία εξωτερικών των τριών χωρών εργάζονται σε κείμενο κοινής πολιτικής διακήρυξης.Μετά την τριμερή, είπε, θα υπάρξουν ανακοινώσεις.
Ο κύριος Ζήνων, πρόσθεσε, ότι δεν θα υπάρξει υπογραφή συμφωνιών αλλά συμφωνίες πολιτικής. Ανέφερε επίσης ότι το Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Κάϊρο μεταξύ των ανωτάτων στελεχών των υπουργείων εξωτερικών Ελλάδας-Κύπρου-Αίγυπτου στην οποία θα συζητηθεί η εφαρμογή όσων είχαν αποφασιστεί μεταξύ των αρχηγών των τριών κυβερνήσεων. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Νέο κύμα βομβαρδισμών στην Τεχεράνη - Το Ισραήλ καλεί τους Ιρανούς να επικοινωνήσουν με τη Μοσάντ

Live: Νέο κύμα βομβαρδισμών στην Τεχεράνη - Το Ισραήλ καλεί τους Ιρανούς να επικοινωνήσουν με τη Μοσάντ

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «αδειάζουν» Νετανιάχου – Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE