ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμαρχος Λάρνακας ζητά την ανάγκη δημιουργίας ενιαίου καταφυγίου ζώων

Ο Δήμαρχος Λάρνακας ζητά την ανάγκη δημιουργίας ενιαίου καταφυγίου ζώων

Οι Δήμοι της επαρχίας Λάρνακας έχουν ζητήσει εδώ και χρόνια την παραχώρηση συγκεκριμένου τεμαχίου στη κοινότητα Κλαυδιά προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μοντέρνο καταφύγιο ζώων, ωστόσο το αίτημα προσκρούει στην γραφειοκρατία των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, με αφορμή την ποινή φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή για κακοποίηση σκύλων, που επέβαλε πρόσφατα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε ιδιώτη που διατηρούσε καταφύγιο ζώων στην Αραδίππου, ανέφερε ότι «ο Δήμος συνεργαζόταν με το συγκεκριμένο καταφύγιο για ένα περίπου χρόνο, αφού είχε όλες τις απαραίτητες άδειες από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του κράτους και υπήρχαν οι ενδεδειγμένοι έλεγχοι».

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Λουρουτζιάτης είπε πως «δεν γνωρίζουμε πότε ο ιδιοκτήτης άρχισε να συμπεριφέρεται άσχημα στα ζώα, ωστόσο οι αρχικές εκθέσεις που είχαμε στα χέρια μας ήταν θετικές αναφορικά με τη φύλαξη των ζώων. Ωστόσο μετά τις καταγγελίες που έγιναν αναφορικά με τον τρόπο μεταχείρισης των ζώων, ο Δήμος Λάρνακας διέκοψε αμέσως τη συνεργασία του».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Λουρουτζιάτης είπε ότι «η επαρχία Λάρνακας ταλανίζεται εδώ και αρκετά χρόνια με το θέμα της φύλαξης των ζώων γιατί δεν υπάρχουν τα κατάλληλα καταφύγια για την απαραίτητη φύλαξη, φροντίδα και προστασία των τετράποδων. Οι Δήμοι της επαρχίας Λάρνακας επιδιώκουν τη δημιουργία ενός σωστού καταφυγίου και ήδη έχουμε ζητήσει να μας παραχωρηθεί ένας συγκεκριμένος χώρος στα Κλαυδιά, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να υπάρχει οποιοδήποτε αποτέλεσμα».

Σημείωσε πως «το θέμα βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια ενώπιον του Κτηματολογίου Λάρνακας για απόψεις και τελική θέση, ώστε να προωθήσουμε το αίτημα μας στο Υπουργικό Συμβούλιο για παραχώρηση του χώρου, ώστε να δημιουργηθεί ένα σωστό και καθόλα νόμιμο και ασφαλές καταφύγιο που θα απαμβλύνει το αυξημένο πρόβλημα της φύλαξης των ζώων».

Τόσο ο Δήμος Λάρνακας όσο και οι υπόλοιποι Δήμοι της επαρχίας, συνέχισε «θέλουν να στείλουν τα σωστά μηνύματα για την προστασία των ζώων με την κατασκευή ενός καταφυγίου ζώων με όλα τα απαραίτητα χρειώδη, δηλαδή ιατρείο, χώρους περίθαλψης και φύλαξης. Ο Δήμος Λάρνακας έχει μάλιστα προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα ετοιμάζοντας σχέδια για το επαρχιακό καταφύγιο καθώς και μια προκαταρκτική κοστολόγηση του» είπε και πρόσθεσε πως «έχουν γίνει συναντήσεις και συζητήσεις με φιλοζωικές οργανώσεις και ιδιοκτήτες καταφυγίων που υπάρχουν στη επαρχία Λάρνακας».

Ανέφερε ακόμα  ότι «μόλις πρόσφατα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με το Δήμο Αραδίππου και τη συμβολή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για να εξετάσουμε και το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, αφού σε όλους τους Δήμους υπάρχουν δεκάδες αδέσποτα ζώα που είτε αφήνονται ελεύθερα από τους ιδιοκτήτες τους είτε είναι αδέσποτα και πολλαπλασιάζονται».

Ο Ανδρέας Λουρουτζιάτης ξεκαθάρισε επίσης πως «ο Δήμος Λάρνακας δεν εφαρμόζει την ευθανασία στα αδέσποτα ζώα, εάν δεν ανευρεθεί ο ιδιοκτήτης του σε 15 μέρες όπως προνοεί η Νομοθεσία ή εάν το συγκεκριμένο ζώο δεν υιοθετηθεί από άλλους ανθρώπους».    

Πηγή  ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



Επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Μητσοτάκη πριν τη συνάντηση με Ερντογάν - Στην ατζέντα και το Κυπριακό

Επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Μητσοτάκη πριν τη συνάντηση με Ερντογάν - Στην ατζέντα και το Κυπριακό

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας είχε χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top