Αβραμόπουλος: Η Κομισιόν έχει προτάσεις για τη διασφάλιση της ζώνης Σένγκεν

Αβραμόπουλος: Η Κομισιόν έχει προτάσεις για τη διασφάλιση της ζώνης Σένγκεν

Το ζήτημα του ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και ιδιαίτερα ο έλεγχος της εισόδου μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα κυριάρχησε στις δηλώσεις των υπουργών εσωτερικών και δικαιοσύνης που προσέρχονται αυτή την ώρα στο κτίριο όπου θα διεξαχθεί το Συμβούλιο JAI, στο Άμστερνταμ.

"Η Κομισιόν έλαβε ταχεία δράση και έθεσε στο τραπέζι στέρεες προτάσεις για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων και τώρα είναι σειρά των κρατών μελών να φέρουν αποτελέσματα", δήλωσε προσερχόμενος ο κοινοτικός επίτροπος Δημήτρης Αβραμάπουλος. Ο Επίτροπος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την λειτουργία της ζώνης Σένγκεν, την οποία συνέδεσε με τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι τα κράτη μέλη πρώτης γραμμής πρέπει να κάνουν περισσότερα, ενώ χαρακτήρισε κρίσιμης σημασίας ζήτημα την γρήγορη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών μελών. Ανακοίνωσε δε ότι σήμερα στο Αμστερντάμ θα επισημοποιηθεί και η δημιουργία του ευρωπαϊκού κέντρου αντιτρομοκρατίας.

Ο Επίτροπος αρνήθηκε την ύπαρξη συζητήσεων για "μίνι Σένγκεν" με περιορισμένο αριθμό μελών, αλλά και για την αποπομπή της Ελλάδα από τη συνθήκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις των περισσότερων υπουργών που προσήλθαν. Η Αυστρική υπουργός εσωτερικών επανέλαβε προηγούμενη δήλωσή της, πως "είναι μύθος ότι τα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν μπορούν να φυλαχθούν" και πως "η Ελλάδα πρέπει να ενεργοποιήσει το ναυτικό της".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.