ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΚ: Βλέπει σοβαρές αδυναμίες στο σύστημα τιμολόγησης των καυσίμων

ΣΕΚ: Βλέπει σοβαρές αδυναμίες στο σύστημα τιμολόγησης των καυσίμων

«Αδυναμίες και ανικανότητα αποτελεσματικής διαχείρισης» βλέπει η ΣΕΚ στο σύστημα τιμολόγησης καυσίμων, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να αγοράζουν σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους υπερτιμολογημένα προϊόντα.

Σε σχετική ανακοίνωση, η ΣΕΚ αναφέρει ότι κατά την περίοδο 8 Δεκεμβρίου 2015 έως και 15 Ιανουαρίου 2016, ενώ οι τιμές για την αμόλυβδη 95 οκτανίων θα έπρεπε να μειωθούν κατά 3,90%, μειώθηκαν μόνο κατά 2,12%.

Όταν αυξάνεται η διεθνής τιμή του πετρελαίου η τιμή των καυσίμων αυξάνεται αυθημερόν, ενώ όταν υπάρχει μείωση, οι λιανικές τιμές κατεβαίνουν με καθυστέρηση ή και καθόλου, αναφέρεται, ενώ προστίθεται ότι πρόκειται για κορυφαίο ζήτημα που απασχολεί τους καταναλωτές, οι οποίοι χάνουν την εμπιστοσύνη τους.

«Φαίνεται πως υπάρχει σοβαρή εκμετάλλευση του καταναλωτικού κοινού» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση, ενώ παρατίθεται απόσπασμα της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή για το 2014, που εντοπίζει αδυναμίες στη διαδικασία παρακολούθησης και ελέγχου των τιμών πετρελαιοειδών.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι τα καύσιμα επιβαρύνονται και με ψηλές φορολογίες, ενώ παρά τις προσπάθειες του Υπουργείου Ενέργειας να δώσει λύσεις και παρά τις προσπάθειες της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού να τεκμηριώσει το καρτέλ στα καύσιμα, το θέμα εξακολουθεί να υπάρχει.

Η ΣΕΚ εκφράζει την αγωνία της για αυτή την κατάσταση και καλεί την πολιτεία να δώσει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα της ακρίβειας αλλά και της πιθανής αισχροκέρδειας που γίνεται σε βάρος του καταναλωτικού κοινού, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top