Με αποχή από ΑΚΕΛ εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός της Αρχής Λιμένων Κύπρου

Με αποχή από ΑΚΕΛ εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός της Αρχής Λιμένων Κύπρου

Με 21 ψήφους υπέρ και 15 αποχές, που τήρησαν οι παρόντες Βουλευτές του ΑΚΕΛ, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε τον Προϋπολογισμό της Αρχής Λιμένων Κύπρου για το 2016.

Ο Προϋπολογισμός προβλέπει δαπάνες ύψους €100.630.501 και έσοδα ύψους €37.650.210.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου ανέφερε ότι το κόμμα του αρνείται να συγκατατεθεί σε ξεπούλημα δημοσίου πλούτου στον ιδιωτικό τομέα.

"Στην κυβερνητική πολιτική ξεπουλήματος, περιλαμβάνεται το ξεπούλημα των εμπορικών δραστηριοτήτων των ημικρατικών οργανισμών, της Αρχής Λιμένων της ΑΗΚ και ΑΤΗΚ. Το ξεπούλημα/ιδιωτικοποίηση ΑΗΚ και ΑΤΗΚ γίνεται πιο άτσαλα και βάρβαρα," είπε.

Σε ό,τι αφορά την Αρχή Λιμένων, ο κ. Ευγόρου είπε ότι ο φορολογούμενος καλείται να πληρώσει "τα προικιά της νύφης που θα πάρει ο ιδιώτης", κατά την έκφρασή του.

Απαντώντας, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι από τις πολλές φορές που θα το πουν, οι του ΑΚΕΛ, θα πιστέψουν και οι ίδιοι ότι είναι εναντίον των αποκρατικοποιήσεων. Υπενθύμισε ότι επί διακυβέρνησης ΑΚΕΛ αποφασίστηκε η αποκρατικοποίηση του λιμανιού της Λάρνακας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE