Χιόνια στα ορεινά - Βροχές στα πεδινά! Ανακοίνωση της αστυνομίας για τους δρόμους

Χιόνια στα ορεινά - Βροχές στα πεδινά! Ανακοίνωση της αστυνομίας για τους δρόμους

Συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες η βαρυχειμωνιά. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι έρχονται βροχές, ενώ η Αστυνομία εξέδωσε νεά ανακοίνωση για την κατάσταση του οδικού δικτύου στα ορεινά λόγω των χιονιών.

Αναλυτικά η πρόβλεψη για τον καιρό, σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας: 

Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα περίοδοι με συννεφιά θα εναλλάσσονται με διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 3 μποφόρ και από το μεσημέρι τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη για να καταστεί ως το μεσημέρι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος ενώ θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στις ορεινές και κάποιες ημιορεινές περιοχές αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Το Σαββατοκυρίακο και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να σημειωθεί χιόνι ή χιονόνερο.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο.

Αστυνομική ανακοίνωση για την κατάσταση των δρόμων: 

Η Αστυνομία καλεί όσους προτίθενται να μεταβούν στις ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές, για αποφυγή δικής τους ταλαιπωρίας, πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους, να ενημερώνονται από τις αστυνομικές ανακοινώσεις για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο.

Σε σημερινή ανακοίνωση, η Αστυνομία αναφέρει πως λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στις ορεινές περιοχές, ο δρόμος Προδρόμου – Τροόδους, είναι ανοικτός μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Παράλληλα, αναφέρει ότι πολλοί δρόμοι στις ορεινές περιοχές είναι ολισθηροί λόγω παγετού και προτρέπει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Η Αστυνομία αναφέρει τέλος ότι για άμεση ενημέρωση όσο αφορά το οδικό δίκτυο, το κοινό μπορεί να βρίσκει όλες τις τελευταίες πληροφορίες στο Application της Αστυνομίας, στην κατηγορία «Οδικό Δίκτυο».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE