Ίσως να το πάθεις και εσύ! Κάηκαν σπίτια σε Αραδίππου και Νήσου

Ίσως να το πάθεις και εσύ! Κάηκαν σπίτια σε Αραδίππου και Νήσου

Καμία φορά το γεγονός ότι αγνοούμε τις προειδοποιήσεις της Πυροσβεστικής ότι πρέπει να αφαιρούμε από τις πρίζες τις ηλεκτρικές συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιούμε, να αποβεί μοιραίο. Την Παρασκευή δυο οικίες σε διαφορετικές περιπτώσεις πήραν φωτιά από βραχυκύκλωμα.

Πυρκαγιά σε ανώγειο ιδιωτική κατοικία στην Αραδίππου και σε σπίτι στη Νήσου ξέσπασαν το μεσημέρι της Παρασκευής, 29/1.

Σύμφωνα με το δελτίο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, γύρω στις  12.46 λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε οικία  στην Αραδίππου. Ανταποκρίθηκαν 6 πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Λάρνακας «Υπαστυνόμου Αντρέα Παπαδόπουλου»  και με την χρήση αναπνευστικών συσκευών και τυλικτήρων νερού, η γύρω στις 2 τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά.

Η πυρκαγιά που προκάλεσε ζημιές ύψους 80 χιλιάδων ευρώ περίπου, οφείλεται πιθανόν βραχυκύκλωμα. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν περεταίρω.

Την ίδια ώρα και συγκεκριμένα στις12.58 λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε οικία στη Νήσου. Ανταποκρίθηκαν 4 πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Υπαίθρου Νήσου και τους Σταθμούς Λευκωσίας και με την χρήση αναπνευστικών συσκευών και τυλικτήρων νερού, η ώρα 13.29 τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά στο σαλόνι της οικίας.

Η πυρκαγιά που προκάλεσε ζημιές ύψους 10 χιλιάδων ευρώ περίπου, οφείλεται πιθανόν βραχυκύκλωμα / υπερθέρμανση ηλεκτρικής κουβέρτας.

 Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν περεταίρω.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.